Wat is er gerealiseerd door Avaaz en haar donoren.

Beste Avaazers,Voor al het vertrouwen dat Avaaz-donoren elke maand weer in ons werk hebben voel ik me continu dankbaar, en ik wilde er even voor zorgen dat je weet wat er gebeurt nadat je die belangrijke keuze, om te hopen en te geven, gemaakt hebt!Kijk bijvoorbeeld hier eens naar:

Malvinas

We kopen een regenwoud! Meer dan 90.000 van ons doneerden genoeg om $1 miljoen te geven aan natuurbeschermingsorganisaties zoals de Rainforest Trust, die land aan het kopen zijn dat twee onmisbare reservaten op Borneo met elkaar verbindt om de orang-oetans op onze planeet in leven te kunnen houden.

Ik hou van dit werk 🙂

Deze fantastische meisjes zijn een tweede voorbeeld:

Syria

Yamama en haar nicht Hayat zijn Syrische vluchtelingen, maar ze zitten wel op school, deels omdat onze gemeenschap $1 miljoen bij elkaar bracht om overheden uit te dagen genoeg ontwikkelingshulp toe te zeggen om Syrië te redden van een verloren generatie van kinderen zonder onderwijs. We hebben net gehoord dat overheden 100 euro hebben geschonken voor elke euro van ons! Speciale VN-gezant voor onderwijs Gordon Brown noemde onze inspanningen “fantastisch” en “belangrijk om andere overheden aan te sporen ook te geven.”

En als derde, ontmoet Gaby:

Syria

Gaby Lasky is een inspirerende Israëlische advocate die samenwerkt met leiders van de Palestijnse geweldloze protestbeweging en met een onvermoeibaar team om honderden vreedzame activisten te verdedigen die aangeklaagd worden zonder geloofwaardig bewijsmateriaal. Onze gemeenschap heeft genoeg gedoneerd om $225.000 te verlenen aan de inspanningen van Gaby!

Er zijn nog veel, veel meer van dit soort verhalen, maar wat donaties betreft is de belangrijkste kwestie voor onze gemeenschap klimaatverandering geweest…

Climate

Dit is de Filipijnse klimaatambassadeur Yeb Sano, die een massale petitie op touw gezet door Avaaz aanbiedt aan de klimaatonderhandelaars van de wereld. Onze klimaatcampagne, ondersteund door tienduizenden maandelijkse donoren of ‘reguliere supporters’, heeft een groot team dat dag en nacht werkt om bij onze regeringen aan te dringen op oplossingen voor deze beslissende crisis van onze tijd. Klik hier om een diepgaand verslag te lezen over alle facetten van het werk dat ons klimaatteam doet om de wereld te redden.

Maar het is niet alleen het geld dat wij als een gemeenschap doneren, maar vooral HOE wij dit verzamelen dat ons tot een unieke kracht voor het goede in de wereld maakt. Hier zijn drie dingen die ons speciaal maken:

  • Onze gemeenschap maakt de dienst uit. We nemen geen geld aan (nooit!) van regeringen, bedrijven, stichtingen, of grote donoren — zo is onze gemeenschap onze enige baas. Het merendeel van de non-profitsector wordt gefinancierd door zeer rijke mensen wiens voorkeuren in grote mate bepalen wat er precies gebeurt.
  • We zijn super snel. Zelfs voor urgente problemen kan het maanden of zelfs jaren duren om geld in te zamelen via stichtingen en grote donoren — maar wij kunnen meer dan $1 miljoen bijeenbrengen in een kwestie van uren!
  • We doen aan politiek activisme. Omdat onze donaties niet aftrekbaar zijn voor de belasting kan geen enkele overheid ons beletten om politici aan te pakken; en de politiek is waar veel gevechten om het lot van de wereld worden gewonnen of verloren.

Mede door ons uniek model en bewezen staat van dienst wat impact betreft, is het aantal Avaaz-leden dat ervoor kiest om te doneren pijlsnel gestegen, op weg naar de 1 miljoen!

donors

Het grootste deel van het gedoneerde geld gaat naar Avaaz-campagnes. Maar veel ervan geven we ook gewoon weg — meer dan $8 miljoen is tot nu toe gegaan naar humanitaire doelen en partnerorganisaties die uitstekend werk doen maar waarschijnlijk geen steun van bedrijven of stichtingen zullen ontvangen. Organisaties zoals “The Equality Effect” voor wie onze gemeenschap vorig jaar meer dan $300.000 inzamelde. De directrice van The Equality Effect zei: “Wij zijn Avaaz-leden enorm dankbaar voor de ondersteuning van ons werk om ervoor te zorgen dat wetten in Kenia en Malawi meisjes beschermen die kwetsbaar zijn voor misschien wel het meest afgrijselijke geweld in de wereld.”

grants

Sommige mensen bekritiseren activisme met woorden als “zinloos” of “zelfverheerlijkend”, en soms hebben ze gelijk. Maar Avaaz heeft prijzen gekregen voor onze effectiviteit, en het vermogen van onze gemeenschap om niet alleen onze stem te verheffen, maar ook daad bij woord te voegen, is een enorm deel van de reden waarom wij een kracht zijn die de wereld aan het veranderen is. En we zijn pas net begonnen :).

Met enorme waardering en respect voor alles dat iedereen bijdraagt,

Ricken en het team

PS – onze hele financiële boekhouding wordt elk jaar volledig gecontroleerd door een onafhankelijke partij, en elk jaar opnieuw is alles piekfijn in orde. Je kunt de controlebrieven en andere financiële informatie hier inzien.Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 35 miljoen mensen
 en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Jij ontvangt dit bericht omdat je deel hebt genomen aan op 2013-03-22 met asusjohan@hotmail.com.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kun je contact opnemen via dit formulier. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar unsubscribe@avaaz.org, of klik hier

Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze e-mail niet, maar stuur een bericht naar www.avaaz.org/nl/contact of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).

Te veel nieuwsbrieven? Je kunt je afmelden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s