Familie Poot hakt de knoop door Chipshol is te koop

Directeur van Chipshol Peter Poot (links) en zijn broer Cees Poot (midden).

Gebiedsontwikkelaar Chipshol staat te koop. De oprichtersfamilie Poot stopt met de onderneming en zet alle nog te ontwikkelen grondposities rond luchthaven Schiphol in de etalage. Dat zeggen Jan Poot en zijn zoon Peter Poot in een interview met Het Financieele Dagblad.

Met de verkoop van onder meer de 150 hectare strategisch gelegen grond in de directe nabijheid van de start- en landingsbanen van Schiphol, komt er een einde aan een twintig jaar durende grondoorlog met Schiphol Group, de Staat en andere overheden.

De voornaamste reden om te stoppen is de fysieke gesteldheid van de bijna 90-jarige oprichter van Chipshol. ‘Ik voel dat mijn krachten flink achteruitgaan’, zegt Jan Poot. Zoon Peter is niet van plan het levenswerk van zijn vader voort te zetten.

Advertenties

2 gedachtes over “Familie Poot hakt de knoop door Chipshol is te koop

  1. Chipshol een bedrijf dat de Nederlandse economie een enorme boost had kunnen geven als de overheid geen belang had gehad. Zaken mensen van dit kaliber die Nederland echt nodig heeft, maar geen medewerking maar tegenwerking hebben gekregen van de Nederlandse overheid, om hun plannen te realiseren. Hoe denken ze -de overheid dit te kunnen veroorloven met een gigantische staatsschuld die elke dag meer en meer op loopt. De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde! http://www.destaatsschuldmeter.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s