Ernest Louwes: Hoge Raad gaat nader onderzoek doen in Deventer-moordzaak

DEN HAAG-SPREEKVERBOD-LOUWES

Advocaat Geert Jan Knoops, links, met Ernest Louwes.

De advocaat-generaal van de Hoge Raad gaat nader onderzoek doen in de Deventer-moordzaak, op verzoek van de advocaten van Ernest Louwes. Dat leidt mogelijk tot een herziening. Dat meldt het rechtsorgaan vanmiddag in een verklaring.

Het gerechtshof in Den Bosch is bij de veroordeling van Louwes van een “aantal verkeerde aannames” uitgegaan, denkt de advocaat-generaal van de Hoge Raad. Het onderzoek richt zich op het bewijsmateriaal op de blouse van het slachtoffer, het telefoonverkeer tussen de veroordeelde en het slachtoffer en het tijdstip van overlijden.

De zaak draait om de in 1999 vermoorde weduwe Wittenberg. Haar accountant Louwes werd tot twaalf jaar cel veroordeeld voor de moord. Hij kwam in 2009 vrij en heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

NIEUWE FEITEN

Begin juni meldde de Volkskrant dat er nieuwe feiten waren ontdekt in de moordzaak. Een getuige-deskundige zou als gevolg daarvan zijn belastende verklaring hebben ingetrokken.

Tijdens het onderzoek zouden aanwijzingen zijn gevonden dat het slachtoffer, Jacqueline Wittenberg, een dag later is vermoord dan aangenomen: niet op donderdag 23 september 1999, maar op vrijdag de 24e. Belastingadviseur Louwes, die werd veroordeeld voor de moord op zijn cliënte Wittenberg, had op 24 september een “aantoonbaar alibi”.

Correctie 15:25 – Een eerdere versie van dit bericht stelde dat het Openbaar Ministerie de moordzaak nader gaat onderzoeken. Dat is niet correct, de advocaat-generaal van de Hoge Raad gaat dit doen. Bron: nrc.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s