Avaaz: Beste vrienden, Sorry voor het taalgebruik, maar een top wetenschapper heeft ons net gewaarschuwd. En…

over enkele dagen, tijdens een spoedbijeenkomst van de Verenigde Naties over klimaatverandering, moeten we de grootste petitie ooit afleveren voor een wereld die aangedreven wordt door 100% duurzame energie. Het aantal ondertekenaars zal opgelezen worden aan alle wereldleiders op de top! Teken de petitie hier links met één klik!

TEKEN DE PETITIE

Ik kan oprecht zeggen dat dit de belangrijkste petitie is die we ooit opgezet hebben.

Sorry voor het taalgebruik, maar een topwetenschapper heeft ons net gewaarschuwd dat we allemaal “genaaid” zijn als gigantische hoeveelheden methaangas vrijkomen uit de arctische toendra door opwarming van de aarde. De VN weet dat er meerdere van dit soort catastrofale klimaatbedreigingen zijn waar we mee te maken kunnen krijgen, en brengt wereldleiders naar New York voor een belangrijke wereldtop over deze mondiale noodsituatie.

Honderdduizenden van ons zullen de straat op gaan tijdens de Wereldwijde Actiedag voor het Klimaat vlak voor de top. Laten we ervoor zorgen dat we op die dag de grootste Avaaz-petitie ooit afleveren, voor de enige oplossing: de wereld mobiliseren voor een omschakeling naar 100% duurzame energie. Klik hieronder om de petitie met één klik te tekenen en geef het aan iedereen door:

https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?bIttseb&signup=1&cl=5769100850&v=45010

Hier is de petitie:

Aan nationale, lokale, en internationale besluitvormers:
Wetenschappers waarschuwen ons dat klimaatverandering op hol zou kunnen slaan, en ons voortbestaan en alles wat we liefhebben kan bedreigen. Wij roepen u op om de wereldwijde temperatuurstijging onder het onaanvaardbaar gevaarlijke niveau van 2 graden Celsius te houden, door koolstofvervuiling volledig af te bouwen. Om dit te bereiken, moet u dringend realistische mondiale, nationale en lokale overeenkomsten sluiten om onze samenlevingen en economieën om te schakelen naar 100% duurzame energie voor 2050. Doe dit op een eerlijke manier, met steun aan de meest kwetsbaren onder ons. Onze wereld is het redden waard, en nu is ons moment om te handelen. Maar om alles te veranderen, hebben we iedereen nodig. Sluit u bij ons aan.

Teken dit hier met één klik:

https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?bIttseb&signup=1&cl=5769100850&v=45010

Of het nu de ‘arctische methaanbom’ is, de snelle verzuring van onze oceanen, of apocalyptische overstromingen, klimaatverandering is de grootste bedreiging waarmee de mensheid geconfronteerd wordt, en we hebben de grootste petitie ooit nodig om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Als wij dit super grootschalig maken, zal het aantal van ons dat dit ondertekent worden opgelezen aan alle wereldleiders op de top, gepubliceerd worden in honderden artikelen in de media, en afgeleverd worden tijdens evenementen over de hele wereld.

100% duurzame energie is een realistisch doel. Nu al wordt wereldwijd 20% van de elektriciteit duurzaam opgewekt, en zonne-energie is in veel landen goedkoper dan steenkool! We moeten alleen onze leiders zover krijgen om overeenstemming bereiken en er werk van te maken.

We maken ons op om meer mensen op de been te brengen voor het klimaat dan ooit tevoren op 21 september. Al meer dan 1500 evenementen worden georganiseerd en honderdduizenden mensen hebben zich aangemeld. Maar deze evenementen zijn ontworpen om onze petitie af te leveren aan beleidsmakers. Laten we hiervan de grootste oproep tot actie ooit maken. Doe nu mee en geeft het aan iedereen door – teken de petitie hieronder met één klik:

https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?bIttseb&signup=1&cl=5769100850&v=45010

We zijn allemaal anders, en divers op prachtige manieren. Maar wie we ook zijn, en waar we ons ook bevinden, klimaatverandering bedreigt alles wat we liefhebben, en brengt ons allemaal samen. Laten we nu, samen, deze uitdaging aangaan.

Met hoop,

Ricken, Danny, Lisa, Judy, Alex, Iain, en de rest van het Avaaz-team

PS – Elke handtekening telt! Voeg jouw stem hier toe: https://secure.avaaz.org/nl/100_clean_final/?bIttseb&signup=1&cl=5769100850&v=45010

MEER INFORMATIE:

Klimaatverandering is afrembaar als we nú ingrijpen (De Redactie)
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.1939154/

Ontdooiende permafrost zorgt voor meer CO2 dan gedacht (Volkskrant)
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2816/Klimaatverandering/article/detail/3395903/2013/02/18/Ontdooiende-permafrost-zorgt-voor-meer-CO2-dan-gedacht.dhtml

Nieuwe klimaatdoelstellingen EU op ‘veel terreinen weinig ambitieus’ (NRC)
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/22/brussel-presenteert-nieuwe-klimaatdoelstellingen-op-veel-terreinen-weinig-ambitieus/

Zonnepanelen goedkoper dan reguliere stroom (NOS)
http://nos.nl/artikel/335357-zonnepanelen-goedkoper-dan-reguliere-stroom.html/

IJsvrije Noordpool kan catastrofe zijn voor klimaat
http://www.demorgen.be/dm/nl/5378/Global-Warming/article/detail/1505030/2012/09/21/IJsvrije-Noordpool-kan-catastrofe-zijn-voor-klimaat.dhtml

In het Engels:

Klimaatwetenschapper zegt het zoals het is: “we zijn genaaid” (Salon)
http://www.salon.com/2014/08/06/climate_scientist_drops_the_f_bomb_after_startling_arctic_discovery/

Het meest invloedrijke artikel over klimaatverandering van vandaag blijft onbekend bij de meeste mensen (Inside Climate News)
http://insideclimatenews.org/news/20140213/climate-change-science-carbon-budget-nature-global-warming-2-degrees-bill-mckibben-fossil-fuels-keystone-xl-oil?page=show

Overstromingen, stormen en verzengende hitte voor 2050, weermannen en -vrouwen maken een voorstelling van klimaatverandering (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2014/09/01/us-climatechange-idUSKBN0GW2OT20140901

Capaciteit duurzame energie groeit sneller dan ooit (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/aug/28/renewable-energy-capacity-grows-fastest-ever-pace

Steun de Avaaz-gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door donaties en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijde team zorgt ervoor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen: Geef Nu

Terug naar Hoofdpagina: https://onrecht.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s