Dubbel aantal werklozen naar bijstand

uwvreselijkHet aantal mensen dat na een werkloosheidsverzekering in de bijstand terechtkomt is de afgelopen vijf jaar ruim verdubbeld. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV.

Het aantal WW’ers dat doorstroomt naar de bijstand steeg van bijna 14.000 in 2008 naar bijna 31.000 in 2013. In dezelfde periode is ook het aantal lopende WW-uitkeringen meer dan verdubbeld.

Laagopgeleiden, 55-plussers en alleenstaanden hebben de grootste kans om in de bijstand te komen na de WW. Naar verwachting neemt de doorstroom van de WW naar de bijstand dit en volgend jaar nog in lichte mate toe. De economische crisis en de nasleep ervan zorgen dat meer mensen na de WW-uitkering in de bijstand terechtkomen.

Eén op de zes WW’ers die de maximale uitkeringsduur bereikt, stroomt door naar de bijstand. Het ‘doorstroompercentage’ daalde aan het begin van de crisis (2008-2010) en is sindsdien stabiel. Maar wat niet vermeld word dat het water aan de lippen is komen te staan van deze groep mensen die zonder werk zijn komen te zitten. Het drama is geschied voor deze kansloze geworden werknemers. Het UWV ziet met name in delen van de Randstad, Groningen, Friesland en Gelderland procentueel meer WW-gerechtigden in de bijstand komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s