Rente op uw spaargeld blijft voorlopig instant

imagesRente op spaargeld blijft voorlopig instant

Gaat het de wereld op zijn kop worden. Is dit een voorbode van wat de Bank(en) nu al hebben bedacht maar nog niet invoeren. Het bezit van geld van de klein en zeer vermogende spaarders gaat hoogst waarschijnlijk geld kosten in de toekomst.

Sparen voor bijvoorbeeld je oude dag is sparen voor de schatkist en de banken.

Wat te doen als er geen ideeën zijn voor een nieuwe markt?

Dan laten we de cliënten betalen.

Het is dus niet alleen de belasting die een gedeelte van u vermogen afneemt. Maar als de banken geld in rekening gaan brengen als u een spaarrekening heeft. Is het net niet confisceren van u vermogen. Waar kortgeleden nog de geruchten de ronden deden. Maar toch wel een klein beetje namelijk je vermogen gaat er meer en meer op achteruit. Gaan negatieve spaarrentes realiteit worden?

Vorige week is in Duitsland een bank begonnen met het in rekening brengen van -o,25 procent. Genoemd   “negatieve spaarrente” voor saldo’s boven de 500.000 euro. .

Daar volgde een reactie op van een paar grote banken in Nederland. Men zegt vooralsnog het niet zien gebeuren dat banken in Nederland op korte termijn, negatieve spaarrentes invoeren en dat het de norm gaan worden.

Hoewel voor grote spaarsaldi van bijvoorbeeld beleggers en investeerders een negatieve rente ook in Nederland niet ondenkbaar is, hoeft de gewone spaarder (goed voor gemiddeld 30.000 euro spaargeld) daarvoor voorlopig niet bang te zijn.

De doorsnee Nederlandse spaarder hoeft nog niet te vrezen dat hij voor zijn spaargeld moet gaan betalen in plaats van dat hij rente ontvangt. Maar voor hoe lang nog. Als de burgers er nu weet van krijgen via de media is het vermoedelijk een kwestie van tijd.

Een woordvoerder van een grootbank melde dat de kans dat Nederlandse particuliere spaartarieven negatief worden „verwaarloosbaar” te achten. Maar negatieve spaarrentes ook weer niet geheel uit te sluiten. Een paar jaar geleden zou ook niemand geloven dat je bij veel banken nu nog maar één procent rente krijgt. In theorie is alles mogelijk.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s