Avaaz: Zeg NEE tegen Julien Blanc en RSD!

Aan Onrechtdatabankbureau.ned

Beste vrienden,

Er is een nieuwe petitie op de Avaaz-Burgerpetities website, die jullie misschien zou kunnen interesseren:


Zeg NEE tegen Julien Blanc en RSD!

Sign the petition

Julien Blanc en zijn Amerikaanse bedrijf RSD (Real Social Dynamics) noemen zichzelf “dating coaches”, maar in werkelijkheid zetten zij in hun lezingen en peperdure “bootcamps” mannen over de hele wereld aan tot seksueel geweld tegen vrouwen. Op 4-6 december komt RSD weer naar Amsterdam.

Voorbeelden van de “versiertrucs” van RSD? Oprichter Owen Cook beschrijft in een instructievideo lachend hoe hij een vrouw verkracht. Julien Blanc leert mannen om vrouwen bij de keel te grijpen en verspreidt video’s waarin hij dit voordoet onder de hashtag #ChokingGirlsAroundtheWorld. Op Instagram postte hij een diagram over de cyclus van geweld tegen vrouwen met de opmerking dat het “net zo goed een checklist zou kunnen zijn”.

Julien Blancs methoden zijn niet alleen seksistisch, maar ook racistisch. In één video zegt hij: “Als blanke man in Tokio kun je doen wat je wilt: ik hobbel gewoon over straat, grijp gewoon meisjes bij hun hoofd vast, en gewoon zo, hoofd, pffft op de pik.”
Kortom, veel van de adviezen van RSD zetten aan tot het plegen van seksuele misdrijven en deze “dating coaches” zijn een gevaar voor de openbare orde.

RSD-coach Todd Valentine geeft op 4-6 december een bootcamp in Amsterdam. Ook volgend jaar staan op 23-25 januari, 12-14 maart en 30 april t/m 2 mei RSD-bootcamps in Amsterdam gepland.

Teken deze petitie om minister Opstelten en burgemeester Van der Laan te vragen om NEE te zeggen tegen Julien Blanc en RSD.

Wij verzoeken de minister van Justitie:

– de activiteiten van RSD in Nederland te verbieden
– Julien Blanc, Todd Valentine en andere RSD-coaches de toegang tot Nederland te ontzeggen.

Wij verzoeken de burgemeester van Amsterdam:

– hotels en vergaderfaciliteiten in Amsterdam op te roepen om reserveringen voor evenementen van RSD te annuleren / weigeren
– het publiek te informeren over de praktijken van RSD en (vroegere) slachtoffers aan te sporen contact op te nemen met de politie, zodat de schuldigen kunnen worden vervolgd.

Achtergrond:

Nadat Jennifer Li begin november een petitie op touw zette om een lezing van Julien Blanc in Australië tegen te houden, kwam er via de sociale media een campagne op gang die zich al snel over de hele wereld verspreidde. Blanc werd Australië uitgezet en ook Brazilië heeft hem ongewenst verklaard. Inmiddels lopen er petities om Julien Blanc en RSD uit Japan, Korea, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Canada, Duitsland en Argentinië te weren.

http://www.avaaz.org/nl/petition/Minister_Opstelten_en_burgemeester_Van_der_Laan_Zeg_NEE_tegen_Julien_Blanc_en_RSD/?bIttseb&v=49088


Met hoop,

Antonia, Pascal en het hele Avaaz-team

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s