Statenlid PvdA stapt op vanwege ‘te veel invloed moskee.’

images pvda

 

Het Utrechtse PvdA-Statenlid Bert de Vries heeft per direct zijn partijlidmaatschap opgezegd. Ook is hij uit de fractie van de Provinciale Staten gestapt. Volgens De Vries is de partij niet meer activistisch genoeg en is er “te veel invloed van de moskee”.
In zijn afscheidsmail schrijft hij: “Ik verzet me ertegen dat de PvdA bij elke verkiezing zo gedreven in de moskee probeert stemmen te winnen.” Met de stemmen haalt de partij volgens De Vries ook de invloed van de moskee binnen. “De fractie heeft een werkbezoek afgelegd aan drie moskeeën. Een verkeerd signaal”, aldus De Vries.

​Beschamende omgangsvormen
Hij zegt dat de partij “seculier is, maar wel elke verkiezing naar de moskee rent voor stemmen en moskeegangers op de kandidatenlijst zet”. Volgens De Vries zijn verder de omgangsvormen in de fractie beschamend. Hij zou zijn tegengewerkt door andere PvdA’ers. Er zouden fractievergaderingen achter zijn rug zijn belegd.

De Vries gaat nu verder als eenmansfractie. In een verklaring op de website van de PvdA in de Utrechtse Staten laat de partij weten zich niet te herkennen in de kritiek.                   Bron: Metro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: