Melkkoe voor de Staat. Het Centraal Justitieel Incassobureau accepteert geen termijn betaling boete.

 

Screen-Shot-2014-12-12-at-16.18.20rijdende rechterRijdende rechter met aan tafel slachtoffers van het CJIB

 

 

De rijdende rechter heeft het he-le-maal gehad met het Centraal Justitieel Incasso Bureau, oftewel het CJIB. De reden waarom. Het CJIB maakt de levens kapot van normale, de wet respecterende burgers. Zij werken, ze doen hun best, maken dan even een foutje en voila: hun hele leven ligt overhoop. Ze krijgen boetes van duizenden euro’s en daar komen dan nog eens extra kosten bij van vele duizenden euro’s meer.

Burgers die een forse boete oplopen vragen, of ze de boete in een paar termijnen kunnen betalen maar dat word afgewezen. Wat betekend dat Burgers zo goed als zeker het putje in glijden.

Meester Frank Visser vind CJIB een verderfelijke instituut omdat het mensen hun leven kapot maakt.

De reden, zoals de rijdende rechter zelf ook uitlegt, is dat het CJIB te ver gaat in dit systeem van boetes incasseren.  Ondanks velen waarschuwingen van rechters naar het CJIB het geen maatregelen neemt om extra, nutteloos leed te voorkomen? Er gaat een heleboel geld in om. De rechterlijke macht heeft het kabinet al verschillende keren gewaarschuwd dat het zo niet langer kan – dat hele volksmassa’s tussen wal en schip belanden en hun toekomst in rook zien opgaan door het wangedrag van het CJIB – maar het heeft allemaal geen enkel effect.

Het CJIB spekt de staatskas namelijk jaarlijks met maar liefst één miljard euro. Voor zo’n bedrag doen onze politici alles. Onder anderen het kapotmaken van onschuldige, hardwerkende Nederlanders.

Het is een schande dat dit zo vaak, zo ontzettend erg uit de hand loopt. Het doel van boetes is niet om de staat te verrijken, maar om ongewenst gedrag te bestraffen (en hopelijk dus bij te sturen).

Jammer genoeg werkt het al tijden niet meer zo in ons land: Den-Haag ziet de activiteiten van het CJIB als een fantastische manier om bakken met geld te ‘verdienen’ om de eigen hobby’s mee te betalen. En verder geen acht slaan op de burgers die totaal de vernieling ingaan, het zij zo. Bron:NPO

Advertenties

Een gedachte over “Melkkoe voor de Staat. Het Centraal Justitieel Incassobureau accepteert geen termijn betaling boete.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s