Wijkagent zonder bureau.

district bureau

Wijkagent zonder politiebureau, redenen hier voor zijn, omdat burgers digitaal via internet aangiften doen. Het gezicht van het politie corps verdwijnt langzaam uitzicht. Door digitalisatie aangiften.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat 200 politiebureaus in het hele land sluiten in de toekomst. In een tijdbestek van 10 jaar moet dat gerealiseerd zijn. Dus geen politiebureaus meer bijvoorbeeld in kleine en andere gemeentes. Er komen daarvoor in de plaats meld en steunpunten onder anderen in gemeentehuizen. Het ziet er naar uit, en zo komt het waarschijnlijk over bij de burgers. Dat men fors aan het inkrimpen zijn geslagen.

Maar als er in de toekomst dan wat gebeurd, en de orde moet gehandhaafd worden dan zal de dienstdoende politie de arrestant niet meer kunnen brengen naar zijn politiebureau om hen op te sluiten. Maar hij gaat de arrestant(en) vervoeren naar een publiek gebouw in het gemeente huis waar hij /of zij daar dient opgesloten te worden.

En worden arrestanten gebracht naar een steunpunt? Is het niet zo dat dit uitvoerend plan deuren open zet voor de kleine criminaliteit in het land.  Meld en steunpunten kosten toch ook weer geld omdat te bouwen te huren of te kopen en gebruiksklaar te maken. Bovendien zal de afstand van het punt van arrestatie naar de dichtstbijzijnde steunpunt of gemeente huis mogelijkerwijs aanzienlijk verder weg zijn. De vraag is ook waar moet je al die ordebewaarders laten als je 200 politie bureaus gaat sluiten het zal gepaard gaan met ontslagen.

De redenen zijn volgens Minister Opstelten, dat hij aangeeft je nu digitaal een aangifte kunt doen. Maar een politie bureau is toch niet alleen voor aangiftes. Overigens lijkt het op deze manier van digitaliseren, dat het contact tussen politie en burgers meer zal gaan verminderen, wat niet wenselijk is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s