Aanklacht tegen Franse spoorwegen om deportaties concentratiekampen.

deportatie frankrijk

 

Aanklacht tegen Franse spoorwegen om deportaties concentratiekampen

Drie familieleden van slachtoffers van de Holocaust klagen in de Verenigde Staten de Franse nationale spoorwegen (SNCF) aan. De aanklacht werd gisteren  ingediend bij een rechtbank in Chicago.

Treinen van de SNCF werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om mensen te vervoeren naar concentratiekampen van de nazi’s. Volgens het drietal dat de aanklacht indiende, werd de SNCF daarvoor betaald.

In de aanklacht staat ook dat medewerkers van de Franse spoorwegen de bezittingen van de familieleden afpakten, onder meer goud en geld. De SNCF wordt beschuldigd van het schenden van internationaal recht. De familieleden eisen onder meer dat het bedrijf wordt gedwongen een vergoeding te betalen voor de spullen die werden afgepakt.

De familieleden zijn een vrouw die in de Verenigde Staten woont en twee Fransen. Volgens persbureau Bloomberg was bij de SNCF niemand bereikbaar voor commentaar. In 2010 betuigde de spoorwegmaatschappij spijt voor het vervoeren van 75.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.Bron:Parool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s