ODBned: Het Europese systeem is uitgeput.

De wereld en zeker de Europese economie lijkt opgebrand uitgeput. Wat dat in de toekomst voor gevolgen heeft is gissen. Maar de consequenties van het economisch systeem in slechten tijden zijn groot. De beroepsbevolking zit er in, is ingeblikt het onvermijdelijke steekt de kop op. Door het systeem waar de burgers aan mee doen raakt men al gauw in verval door verlies van werk.

Het economisch systeem kan de bevolking tijdelijk zekerheid geven 7 misschien 10 of 15 jaar.

Nu weten we dat. Maar lang geleden had men zekerheid van baan en de vooruitzichten waren florissant. Alle informatie die de beroepsbevolking kreeg. Van verzekeringsmaatschappijen en banken deed de werknemer doen besluiten. Om hele dure leningen en verzekeringen en wat al niet meer voor 10 tallen jaren af te sluiten.

Toen leek het een prachtig economisch systeem maar de werkelijkheid bleek toch anders. Het systeem is fragiele. De huidige verplichte verzekeringen zoals werkloosheidswet en de sociale-dienst (financiële bijstand). Dekken de kosten niet die men bijvoorbeeld 10 jaar geleden zijn aangegaan.

Als dit probleem van tijdelijke aard zou zijn zou je er mee weg kunnen komen. Financieel kunnen opvangen misschien. Als de economie zich op redelijk termijn zou herstellen. Maar dat is nu het punt dat gebeurd niet. Verlies van werk zorgt er voor dat de betaling verplichtingen die men heeft, daar niet meer aan kan voldoen. En zo gaat dat dan verder. En naar alle waarschijnlijkheid raak men wat er in het leven is opgebouwd kwijt.

Weg is de zekerheid. De onzekerheid van bestaan is geboren.

Arbeid blijkt geen goede investering te zijn op langer termijn. Want het risico is aanwezig dat je je investering gerealiseerd door tien tallen jaren te hebben gewerkt geheel verliest. Bedrijven en overheid laten het afweten. Hebben geen antwoord op de verloren investeringen van de beroepsbevolking die zonder werk is komen te zitten. Vooruitzichten op werk is er voor velen niet omdat er veel te wering vacatures worden aangeboden.

Eerst kijken of er een markt voor is.

Kijk eens naar de werknemer of hij of zij animo dan wel ambities hebben.

De economie

Verdien modellen moet een challenge zijn voor economen en overheid omdat te verbeteren. Bedenk bijvoorbeeld verdien modellen die niet gevoelig zijn voor economisch zwaar weer.

Meer zelfstandigheid niet afhankelijk van verzekeringuitkeringen op langer termijn.

In plaats de immigrant een uitkering gaat krijgen bij aankomst in Nederland. Moet men weer fabrieken bouwen voor de immigranten die naar Nederland komen en in fabrieken hebben gewerkt. En voor degene (geen immigrant) die in een fabriek willen werken.

Producten verbeteren. Robots bouwen die het werk doen. De werkgever en werknemers investeren in de robots. Investeer in een opleiding om de robots zelf te onderhouden. Bedenk wat de werknemers buiten het onderhoud van de robots meer kunnen doen ten goede van het bedrijf.

De werknemer “veilig” laten mee ondernemen onder de paraplu van de werkgever.

De regering geeft een start subsidie en ga aan de slag. Als de markt loopt, heeft de immigrant een veel beter inkomen dan in het land van herkomst. Van belang is dat je niet volledig afhankelijk bent van alleen een fabriek die verschillende producten produceert. Als het gezamenlijk inkomen het toestaat zul je een business op moeten bouwen met misschien een totaal andere richting om financiële risico’s te verminderen. Er legio ideeën te bedenken.

Maak de werknemer meer zelfstandig “dwing” hen tot meer creativiteit dan word het interessant voor werkgever en werknemer. Het is van belang dat werkgever en werknemers. Zover het mogelijk is meer gaan samenwerken om het bedrijf in de race te houden. Verbeter producten en ontwikkel producten.

De problemen die de economie geeft in slechte tijden, zijn voor velen van grote omvang. Maar er zijn landen in Europa en elders, waar velen burgers niet betrokken zijn met het systeem. Die bijvoorbeeld buiten de steden wonen. En gewoon hun leven lijden. Die hebben niet de bezittingen die men heeft opgebouwd als je elke dag jaar in- jaar uit, naar je werkgever gaat. Ze zijn armer in dat oogpunt. Maar hebben geen stress. En de problemen die een werknemer heeft die met het systeem te maken heeft, gaat hun volkomen voorbij. ODBned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s