Dijsselbloem ‘zeer teleurgesteld’ over Grieks referendumplan.

dijselbloem
Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep, is teleurgesteld over de beslissing van de Griekse regering om op 5 juli een referendum te houden.

In Brussel is rond 14.00 uur de allesbeslissende eurogroep-bijeenkomst over Griekenland begonnen. Voorzitter Jeroen Dijsselbloem zei bij aankomst dat hij ‘zeer teleurgesteld’ is over het referendumplan dat premier Tsipras gisteravond aankondigde.

De deur staat bij ons nog open, maar blijkbaar is de deur nu aan de Griekse kant dichtgegaan.

Jeroen Dijsselbloem, voorzitter Eurogroep

“Ik ben teleurgesteld over de negatieve beslissing van de Griekse regering”, zei Dijsselbloem. “Men heeft blijkbaar besloten om de voorstellen van de drie instituties af te wijzen, en vervolgens besloten om met een negatief advies een referendum te organiseren. De deur staat bij ons nog open, maar blijkbaar is de deur nu aan de Griekse kan dicht gegaan.

Tsipras heeft tegelijk met zijn referendumaankondiging (voor 5 juli, volgende week zondag) het verzoek aan de geldschieters gedaan om de afloop van het leningenprogramma, komende dinsdag, voor korte tijd uit te stellen om het referendum mogelijk te maken. In zijn tv-toespraak haalde hij opnieuw hard uit naar de schuldeisers, die hij beschuldigde van ‘chantage’ en ‘vernedering’ van het Griekse volk. Deze harde woorden verkleinen de kans op een soepele opstelling van de eurogroep-ministers vandaag.

Staatssecretaris Wiebes, die namens Nederland in de vergadering zit, zei ‘geen reden’ te zien voor de gevraagde verlenging. “Deadline is deadline.” De Belgische minister Van Overtveldt liet zich in gelijksoortige bewoordingen uit.Bron:Trouw

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s