Breaking news: schietende agenten vrijuit in zaak-Mike Stok.

Twee agenten die in 2013 met dodelijke gevolgen op Rotterdammer Mike Stok hebben geschoten gaan vrijuit. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag bepaald.

De agenten hadden reden om te denken dat Stok een gevaar was voor zijn omgeving was en er was geen andere manier om hem aan te houden. De agenten, een man en een vrouw, werden in april 2013 geconfronteerd met Stok in de Fazantstraat in Rotterdam. Hij had gedronken en had twee vrouwelijke stadswachten belaagd die hem hadden bekeurd om zijn loslopende hond.

Volgens de agenten was Stok doorgedraaid en zou hij een willekeurig iemand die op zijn pad kwam iets kunnen aandoen.Toen hij ondanks waarschuwingen bleef wegrennen, schoten ze. De nabestaanden van Stok hebben via de rechter vervolging van de agenten afgedwongen. Zij waren ervan overtuigd dat Stok niet rondliep met de bedoeling iemand iets aan te doen.Bron: het Parool

Advertenties

Een gedachte over “Breaking news: schietende agenten vrijuit in zaak-Mike Stok.

  1. Infantiele rechter keurt het goed dat iemand die weg rent van de politie (wat wettelijk is toegestaan) vermoord mag worden. Politie schiet meerdere kogels af in de rug van Mike stok. De rechter keurt dat goed. Met andere woorden, burgers mogen doodgeschoten worden als men tijdens een poging tot aanhouding weg loop van de politie. Rechter handelt in het belang van politie. Rechter zou de aanhoudings instructies van politie eerst eens moeten lezen en werken volgens het wetboek. Dit is weer een van de vele schandelijke uitspraken van een infantiele rechter.

    ODBned

    Wanneer mag de politie schieten?

    Schieten door de politie
    De politie is bevoegd om geweld te gebruiken om haar taak, de handhaving van de rechtsorde, uit te voeren. Het gebruikte geweld moet altijd in verhouding staan tot de situatie en het misdrijf. Dit wordt ook wel ‘proportioneel en subsidiair’ genoemd. Tijdens een gevaarlijke situatie probeert de politie te de-escaleren. Eerst gebruikt de agent zijn stem om de verdachte te vorderen iets te doen of juist niet te doen. Als dit niet lukt, schaalt hij of zij op naar het gebruik van wapens; bijvoorbeeld pepperspray, de wapenstok of inzet van de politiehond. Pas op het laatste moment pakt de agent zijn vuurwapen. Hij kan een waarschuwingsschot lossen. Wanneer er sprake is van noodweer heeft een agent vaak geen tijd om te de-escaleren. Hij is dan bevoegd om gelijk te schieten. Een agent mag ook schieten om iemand aan te houden die van een ernstig feit verdacht wordt. In die situaties heeft de agent geleerd op de benen van de verdachte te richten. Wanneer er sprake van noodweer is, mag de agent op de romp van de verdachte schieten. Klik voor meer info op http://wetten.overheid.nl/BWBR0006589/geldigheidsdatum_07-08-2015#Hoofdstuk2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s