ODBned: Wat heeft Europa te bieden voor zijn vluchtelingen dan alleen onderdak of bivak.

 
Europa met zijn begroting te korten.

Landen lid van de EU hebben al jaren problemen met hun begroting. Ze komen geld te kort of hebben problemen met het beheren van de financiën.

De machtige landen binnen de EU willen dat de regels strikt moeten worden uitgevoerd met andere woorden binnen de begroting blijven. En dat is blijkbaar voor de landen “binnen” de EU een groot probleem. Ook Nederland heeft toren hoge schulden. Als we de Nederlandse schuld bekijken vandaag, loopt die gestaagd op naar de 500 miljard.
€ 28.641 schuld per inwoner en € 57.282 schuld per werkzame inwoner op dit moment.

De EU kampt met werkloosheid en financiële problemen die voorlopig nog niet opgelost zijn. Landen binnen de EU neigen failliet te gaan.

Waarom gaan vluchtelingen naar Europa. En niet naar andere islamitische landen.

Vluchtelingen huisvesting en werk. Nederlanders worden gevraagd om vluchtelingen op te vangen onderdak te geven. Dat zullen Nederlanders zeker doen.

Maar waarom vraagt de regering ook niet aan de islamitische organisaties in Nederland om hulp. Nu het blijkt dat vanaf het begin soortgenoten ons land binnen kwamen niemand van de islamitische bevolking die in Nederland woont hulp heeft aangeboden!!

Werk. Het is een illusie te denken dat deze mensen althans het grootste gedeelte daarvan werk op korte termijn kunnen verrichte. Zonder kennis en Nederlandse opleiding en niet de taal kunnen spreken.

Maar dat niet alleen, nu met al die vluchtelingen hebben ze er een probleem bij. De regeringen betreffende de onkosten. (En het gaat niet goed men stevent af op 500 miljard schuld.) En zoals er werd gesproken om de mensen uit de vuurhaard gebieden zo snel mogelijk proberen een baan aan te bieden. Het gaat dan om mensen die hoog opgeleid zijn. Wat is nu de bedoeling. Gaat de regering alle vluchtelingen een permanente verblijfsvergunning aanbieden, of is de opvang van tijdelijke aard.

Als vluchtelingen een baan aangeboden krijgen gaat het dan nu niet net iets te ver, juist hoog opgeleide personen in Nederland zitten vaak zonder werk. De Polen, en arbeiders aan de aangrenzende landen hebben een aantal jaren geleden te koste van Nederlandse werknemers het veld moeten ruimen. En de Nederlanders hun banen over genomen. Gaat dit zich herhalen.

Misschien voor een kleine groep vluchtelingen. Nederland heeft de banen niet voor het oprapen en bedrijven zijn heel selectief met het aannemen van een werknemer. Dus zal het voor mensen die hun land uit gevlucht zijn een lange zit worden. En geen hoop op een baan in Nederland. Zolang de economie zwak blijft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s