Demmink nu toch openbaar gehoord om misbruik kindprostitué.

demmink

Voormalig justitietopman Joris Demmink wordt nu zelf ook onder ede ondervraagd in een openbare rechtszitting over de beschuldiging tegen hem dat hij minderjarige kinderen zou hebben misbruikt. De rechtbank in Amsterdam heeft het verzoek hierom van één van zijn vermeende slachtoffers gehonoreerd, zegt zijn advocaat Martin de Witte.

Ook oud-minister Ivo Opstelten en ex-staatssecretaris Fred Teeven moeten komen opdraven.

Het vermeende slachtoffer, een oud-jongensprostitué, heeft vorig jaar zelf onder ede verklaard dat hij eind jaren 80 toen hij vijftien jaar was, de oud-topman van het ministerie van Justitie als klant heeft gehad. Demmink was tot 1 november 2012 de hoogste ambtenaar van het departement.

Volgens De Witte wil zijn cliënt dat deze getuigen verklaren wat ze weten over het misbruik van de aanvrager, de destijds bestaande kinderpornonetwerken en het zogenoemde zeer geheime Rolodex-onderzoek eind jaren 90. Dat zou gaan over misbruik van minderjarigen door drie hoofdofficieren van justitie en een topambtenaar van het ministerie van Justitie.

Advertenties

Een gedachte over “Demmink nu toch openbaar gehoord om misbruik kindprostitué.

  1. Lees hij wordt als getuige gehoord en niet als verdachte.En ondertussen heeft hij heel wat personen gewaarschuwd dat als hij moet hangen( strafrechtelijk vervolgd) hij ook een zwart boekje met namen heeft wat openbaar gaat worden. Zie de zaak Dutroux in Belgie,getuigen opeens dood en verder niemand strafrechtelijk vervolgd en ik denk dat deze zaken van kinderverkrachters wel degelijk met elkaar gelinkt zijn. Zoals ook in Zandvoort affaire de politie Kennemerland opeens de bewijzen video’s kwijt raakte en die zaak was weer gelinkt met Jersy FR. Natuurlijk doorgaan met proberen de daders/verkrachters te laten straffen maar er wordt gevochten tegen de duivels met vOC mentaliteit war een klein land groot in is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s