Odbned: Het huis voor klokkenluiders wanneer?

De pleidooi arena voor klokkenluiders bestaat nog steeds niet. Zal het er ooit komen?

Het Huis van Klokkenluiders is een plan van Tweede Kamerlid Van Raak (SP) en andere Kamerleden (PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en 50PLUS).

Het idee is dat het Huis voor Klokkenluiders onderzoek mag doen naar misstanden bij de overheid en daarbuiten.

Klokkenluiders moeten binnen dit idee meer bescherming krijgen. Het Huis voor Klokkenluiders moet onderdeel worden van de Nationale ombudsman. De Tweede Kamer heeft op 17 december 2013 ingestemd met het wetsvoorstel. Als ook de Eerste Kamer instemt, kan het Huis voor Klokkenluiders worden opgericht.

Het is inmiddels 4 november 2015 en er is nog niets besloten door de Eerste Kamer. Je kunt je afvragen waarom klokkenluiders nu al jaren moeten wachten voordat men aan de bel mogen trekken. Het heeft blijkbaar geen prioriteit genoeg.

De leugen regeert.

Zal de klokkenluiders arena zijn gladiators toe laten. Het lijkt op een sprookje. Want klokkenluiders daar zit niemand op te wachten met een duister verleden. Oke als het om waarheidsvinding gaat in de maatschappij. Maar als het om mistanden gaat betreffende de overheid zelf. En die zijn er, bijvoorbeeld milieu delicten.

Zie video Ad van Rooij is een klokkenluider die een boek open kan doen en daardoor de overheid enorm in verlegenheid kan worden gebracht zachtjes uitgedrukt. Gaat dit plan niet gerealiseerd worden. Bron:Odbned https://onrecht.wordpress.com/2015/10/27/ad-van-rooij-klokkenluider/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s