Geweld agenten oorzaak dood Henriquez.

‘Geweld agenten oorzaak dood Henriquez’

De dood van de Arubaan Mitch Henriquez is het gevolg van geweld dat agenten tegen hem hebben uitgeoefend tijdens zijn arrestatie. Dat blijkt uit sporen op zijn lichaam, zo staat in het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche, dat RTL Nieuws zegt te hebben ingezien.

Advocaat Gerald Roethof, die ook inzage had in het rapport zei donderdagavond in het televisieprogramma Pauw al dat Henriquez ‘gigantisch is mishandeld’. ‘Als je het leest: je schrikt ervan.’

De patholoog-anatoom kan de dood van Henriquez niet anders verklaren dan door het geweld van de agenten, zo staat ondermeer in het raport te lezen.

De 42-jarige Arubaan kwam in juni in Den Haag om het leven nadat hij hardhandig was gearresteerd. Hij liep daarbij onder meer een gebroken strottenhoofd op.

RTL Nieuws citeert uit het rapport, waarin wordt gesproken van ‘uitwendig mechanisch samendrukkend geweld op de hals’, ‘verwurging in het kader van een nekklem’ en mogelijke ‘verstikkingseffecten zijn ontstaan met zuurstoftekort (..) en uiteindelijk overlijden’.Bron Volkskrant.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s