Lexus vertrouwt de Chinezen niet als het om kwaliteit gaat.

Azie
Duitsland Laat zijn top merken zoals Mercedes BMW en Audi bouwen in China bestemd voor de Chinese markt.

Japan
Lexus

De verkoop cijfer van Lexus in China zijn veel lager dan van de concurrent.

Toyota maakt zijn auto’s niet in China en dat betekend dat een Japanse auto zoals Lexus aanzienlijk duurder is. Namelijk 30 % dan vergelijkbare Europese top merken die gebouwd worden in China. Lexus zegt dat China geen kwaliteit levert. In tegenstelling tot in de VS en Japan bestaat er nog geen lange Chinese autobouw-traditie. Dat maakt het volgens Yamamoto moeilijker om een auto van hoge kwaliteit lokaal te produceren. Aldus Takashi Yamamoto, topman bij Lexus. Volgens hem staat “Made in Japan” garant voor kwaliteit.

Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau J.D. Power is Toyota’s ongerustheid ongegrond. Zij kwamen op basis van consumentenenquêtes tot de conclusie dat hoewel de kwaliteit van in China geproduceerde auto’s 10 jaar geleden significant slechter was dan die van de auto’s die in Amerika gebouwd werden, de kwaliteit nu zeker vergelijkbaar is.

Maar toch een van de vele skills ontbreken bij de Chinese, finesse bijvoorbeeld als ze copy’s maken. Wat de grootmeesters in het Westen ontwikkelen. Kunnen ze alleen maar van dromen en copy’s van maken. De Japanners hebbben gelijk als je over kwaliteit spreekt. Denk aan de eerste Chinese auto die in Nederland op de markt kwam. Bleek ernstige gebreken te hebben. Gevaarlijk zelfs. Een land dat alles kopieert en vaak ook nog slecht nu nog steeds in 2015. En gemaakt word door ongeschoolde werkers. Een land met een korte traditie als het om kopieren van Westerse producten en luxe artikelen gaat. Vele producten zijn goedkoper en ook van slechte kwaliteit. De gemaakte producten zijn vaak van slechte materialen gemaakt. En dat is ook een feit in andere landen in Azie.

Duitsland.
Aan de andere kant zou je denken waarom gooi je je goede naam als Duitse auto industrie te grabbel. Dat doen ze eigenlijk niet. De Chinees heeft geen enkele vergelijking betreffende eigenlijk alles wat men daar maakt aan Europese producten. Dus wat er nu gemaakt word is voor de Chinees ongekend geweldig. Als de Duitse wagen industrie auto’s laat maken in China voor de wereld markt. Zouden ze zeer waarschijnlijk hun kwaliteit label kwijt raken. Dus beperken ze zich alleen tot de Chinese markt.ODBned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s