Nederland misleidt Thaise rechtbank.

Dit is een krankzinnig verhaal een Thaise rechtbank veroordeeld de oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven in Thailand tot een hoge gevangenisstraf. Namelijk 103 jaar gevangenis straf. Maar waar is deze veroordeling op gebaseerd?

Het lijkt erop dat de Thaise rechtbank is misleid door de Nederlandse politie. Dat is wat advocaat Sidney Smeets zegt over dit drama. Hoe kan het zo zijn als de politie in Nederland vraagt aan de politie in Thailand om J.Laarhoven te arresteren, en tevens te berechten in Thailand. Het lijkt er op dat Nederland de politie in dit geval de wet overtreed. Waar heeft volgens de politie J.Laarhoven zich ergens van schuldig gemaakt. Is dat in Thailand of in Nederland. Smeets noemt de uitspraak onrechtvaardig. “Het is volstrekt onbegrijpelijk hoe het kan dat hij in Nederland op een nette manier zijn geld heeft verdiend en belasting heeft betaald, om vervolgens in Thailand veroordeeld te worden wegens witwassen”, aldus de advocaat.

“Ze hebben de rechtbank wel verteld waar het geld vandaan kwam, maar niet wat het Nederlandse gedoogbeleid ten aanzien van drugs inhoudt”, aldus Smeets. De Thaise advocaten van Van Laarhoven tekenen hoger beroep aan.

Volgens de advocaten hebben Nederlandse agenten die in Thailand waren om te getuigen zich uitgelaten over het proces. “Schuldig of niet, hij gaat voor de bijl, linksom of rechtsom, niemand wint het van de politie als wij dat willen”, zou er zijn gezegd.

Zijn advocaten laten weten dat de familie van Van Laarhoven geschokt is door de veroordeling.

Het hoger beroep kan volgens Smeets wel betekenen dat zijn cliënt langer in een Thaise cel zit. De advocaat wijst erop dat uitlevering aan Nederland alleen mogelijk is als er geen juridische procedures meer lopen. “Misschien is het te prefereren dat hij zo snel mogelijk naar Nederland wordt overgeplaatst.”

Van Laarhoven heeft eerder aangegeven erg te lijden onder de barre omstandigheden waaronder hij in Thailand gevangen zit. Hij reageerde volgens Smeets “zeer emotioneel en uit het veld geslagen” op de uitspraak.

De raadslieden wijzen er in de verklaring op dat hun cliënt nooit is veroordeeld in Nederland. “De coffeeshops die Van Laarhoven oprichtte zijn nog open en voldoen aan alle regels van de overheid”, schrijven ze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s