ODBned: Hoe is het nu werkelijk gesteld met Nederland.

eexportEconomie

Talig geredeneerd kom je tot de conclusie.

Nederland zit al jaren in een zwakke economische situatie. Heeft een enorme staatsschuld die per seconde vermeerdert met 480 euro!! De regering verschuild zich al jaren door te steggelen over binnenlandse problemen. En het suddert maar door. Natuurlijk zijn er zaken die om aandacht vragen.

Maar het lijkt er op dat de verantwoordelijke zich te veel richten op de binnenlandse problemen waar maar geen eind aan lijkt te komen. De regering blijkt een onstabiele factor te zijn. Die het land stuurt in een neerwaarts eindeloos negatief spiraal. Natuurlijk zijn de erfenissen van vorige kabinetten aanleiding voor de binnenlandse problemen heden ten dagen. Maar het is allemaal zo eenzijdig.

Zo visieloos  eindeloos zo vruchten en zo uitzichtloos. Er zijn mensen nodig die een andere economie voor Nederland kunnen aanboren. Outsourcing en goedkope arbeidskrachten binnen halen is niet de juiste manier van denken op langer economisch termijn. Men moet leren van de binnenlandse problemen waar men al tientallen jaren mee kampt.

Outsourcing gaat op den duur averechts werken. En zal de werkgelegenheid in het land meer en meer ondermijnen. Het belasting stelsel is star en is een  bottleneck  voor een goede voortgang en ontwikkeling van een economie.

Het denken van de politiek betreffende ondernemen in eigen land is zo complex en demotiverend dat het geen uitdaging is voor mensen met de gedachte zelfstandig een bedrijf te willen starten. De burgers, beroepsbevolking schoolverlaters hebben uitdagingen nodig, innovatie daar hoor je zo weinig over. Wat is het potentieel van Nederland. Nederland is een land wat drijft op export. En op dit moment boeren ze goed door de lage euro koers. Maar omdaar afhankelijk van te zijn creëer je geen sterke economische positie. Zijn er in Nederland nog mensen die buiten de inkomsten van de voor Nederland zo belangrijke export andere economische plannen kunnen ontwikkelen. Staat Nederland stil !!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s