ODBned: Vluchtelingen ‘Sapiens Nederland heeft woningnood gebrek aan banen’.

Zolang het goed gaat met de opvang is het oke, maar als de vluchtelingen eisen gaan stellen moet de overheid eerlijk zijn.

Nederland is een klein land. De vraag is of Nederland die faciliteiten kan bieden aan vluchtelingen die nodig zijn.

De EU, bepaald dat de lidstaten vluchtelingen moet opnemen. Nederland heeft reeds de deuren geopend voor vluchtelingen. Nederland vind dat ook Oostbloklanden die bij de EU horen verplicht zijn vluchtelingen op te nemen. En geen hekken moeten plaatsen bij de grenzen.

En vind dat vluchtelingen meer verspreid en opgenomen moeten worden door de EU landen.

Dat is leuk gezegd maar is dat ook de wens van de vluchteling. Vele van deze vluchtelingen hebben een voorkeur en kiezen bijvoorbeeld voor de UK Duitsland en Nederland.

Wat als je kiest voor Nederland wat verwacht je van Nederland. Wat weet een vluchteling van Nederland. Heeft hij zijn huiswerk gedaan. Over het land waar hij naar toe wil. Was hij of zij te verward om daar überhaupt over na te denken. Of zijn er gouden bergen beloofd. Maar de realiteit is, er is een schrijnend te kort aan pegulanten.

Vluchtelingen niet blij met aangeboden hulp.
Denken vluchtelingen op korte termijn op de eerste plaats, huisvesting aangeboden te krijgen net zoals Nederlanders die bijvoorbeeld in een flat of in een straat gehuisvest zijn. Dan hebben ze veel te hoge verwachtingen van Nederland. En dan zal de teleurstelling groot zijn.

Zal een wanhopige vluchteling die een veilig onderkomen in Nederland heeft snel kritiek hebben op het gastland? Rijke vluchtelingen zul je niet in een tentenkamp zien. Zijn meer de gewone burgers. Die als het goed is zijn situatie in Nederland voor een bepaalde tijd accepteert. Met het aangeboden onderkomen. Wetende hoe afschuwelijk en onmenselijk het leven in eigen land is.

Geen vrijstaand huis flat of eengezinswoning.
Voorheen stonden er in Nederland kazernes leeg. Maar door bezuinigingen zijn die af gestoten of gesloopt. Met daarna een ander bestemmingsplan. Er zijn nog wat leegstaande regeringsgebouwen. Maar dan houd het wel een beetje op. Particulieren ondernemingen die vastgoed bezitten bijvoorbeeld een bungalow park zouden de vluchtelingen onderdak kunnen geven.

En natuurlijk de moslim gemeenschap in Nederland.

Of leegstaande kantoorpanden ombouwen tot tijdelijke woningen. En de vluchteling tijdelijk woonrecht aan te bieden. De vraag is of vastgoedmarkt hier op zit te wachten.

Economie.
Toch heeft Sapiens Nederland in de Toekomst werknemers nodig want Nederland vergrijst terwijl de laatste 15 jaren zo gemiddeld 100.000 mensen per jaar emigreren. Nederland als er werkgelegenheid opgang komt in de toekomst. Heeft dan mensen met algemeen ontwikkeling niveau nodig.

De bevolking.
Nederland is een klein en dicht bevolkt land met te weinig leegstaande huizen. Een optie om te blijven bouwen op grote schaal is er eigenlijk niet, wil je het leefbaar houden in Nederland. Je kunt zeggen dat je van nu af aan veel meer in de hoogte gaat bouwen om Nederlanders onderdak te geven. Maar dat lijd tot overbevolking en dat zal, en mag je aannemen niet gaan gebeuren.

Nederland moet eerlijk zijn tegen vluchtelingen.
Nederland hoe graag ze het ook willen om zoveel mogelijk vluchtelingen op te nemen. Zoals Samsom al verkondigde 200.000 meer. Kunnen het helemaal niet waar maken op dit moment. En zijn bewust en onbewust bezig de vluchtelingen te demotiveren om hier te blijven. Nederland heeft een enorme staatsschuld, woning nood, gebrek aan werk, kortom als je dat kan uitleggen aan de vluchteling zal het aantal vluchtelingen in Nederland waarschijnlijk doen afnemen. Nederland moet eerlijk zijn tegen vluchtelingen.
ODBned: Op en aanmerkingen zijn welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s