Senaat is nog niet uit klokkenluiders-kwestie.

Senaat is nog niet uit klokkenluiders-kwestie

De Eerste Kamer heeft dinsdag nog niet kunnen beslissen of er een ‘Huis voor klokkenluiders’ moet komen. Er leven nog te veel vragen over in de Senaat. Er zou dinsdag over worden gestemd, maar in plaats daarvan wordt het debat over het huis op 1 maart voortgezet.

Het wetsvoorstel moet ertoe leiden dat mensen die in hun werksituatie een maatschappelijke misstand aan de orde stellen, door het huis worden geholpen en worden beschermd tegen tegenwerking of bestraffing door hun werkgever.

Het nieuwe orgaan geeft verder advies maar doet ook onderzoek, zowel in de publieke als private sector, zo is de bedoeling.

Het voorstel is een initiatief vanuit de Tweede Kamer; van SP, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Kamerlid Norbert Klein. De Tweede Kamer nam het voorstel eind 2013 aan.

In de Senaat willen ze eerst duidelijkheid over de positie van zzp’ers, vrijwilligers en stagiairs. Daarover zijn de plannen de senatoren niet helder genoeg. Ook wil de Eerste Kamer precies weten hoe klokkenluiders worden behandeld die zelf iets op hun kerfstok.Bron Rd.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s