ODBNED: Rijke landen in de wereld verzadigd.

Verzadigdheid een van de oorzaken van de economische malaise.

Rijke landen in de wereld die producten kopen en verkopen zijn al lange tijd verzadigd. Is dat niet een van de redenen dat de economie zo lang al doet stagneren. De markt kan zijn producten niet meer slijten aan de man.

De gecreëerde markten in de wereld dat economie word genoemd is heel breekbaar gebleken. Als we terug kijken in de verledentijd, werden we al eerder geconfronteerd na de tweede wereld oorlog met economische problemen. De markten die voorheen bloeiden stagneerden er kwam werkloosheid. Eind 1973 van de vorige eeuw brak er een economische crisis uit. Daarna zijn er nog een paar crisissen ontstaan.

We spraken van 7 minderen en 7 goeden economische jaren. Het ging op en neer met de markten in de wereld. De vraag is kan een economie zonder destructie.
Voor de tweede wereld oorlog was er een grote crisis.
Na de tweede wereld oorlog kwam de wederopbouw. Er waren kansen genoeg om bedrijven op te richten, groten bedrijven. De middenstand et cetera. Werk was er in overvloed.

Maar nu de laatste crisis waar vele landen mee worstelen, is anders dan voorheen. Nu alles overal is volgebouwd en in de woningen bij de consument alles is voorzien van luxe artikelen. Ontstaan er problemen. Er lijkt voorlopig geen uitzicht op betere tijden, en dat is een ongewone trend in de wereld economie, van de laatste 70jaren. Is de oplossing nog steeds landen afbreken om daarna weer op te bouwen. Na zeventig jaren hebben de economen heden ten dagen nog geen oplossing om een stabiele eindeloze economie te doen creëren. Economen en overheden hebben er geen vredig antwoord op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s