Tipgever over ‘oneerlijke’ strijd tegen verzekeraar: ‘Ze beuken me murw’.

Nadat we meldden dat een letselschadezaak kan uitmonden in getouwtrek tussen slachtoffer en verzekeraar, meldt Marina Schalke zich. De invalide vrouw (34) ligt al 18 jaar in de clinch met haar verzekeraar. Een oplossing is nog niet in zicht.

Ze stond te wachten op een druk kruispunt, naast haar fiets. Marina kan zich de dag van het ongeval nog goed herinneren. Ze was 16 jaar en net klaar met haar zaterdagbaantje bij de supermarkt. De automobilist die afsloeg zag haar over het hoofd en Marina raakte met haar been beklemd onder de fiets en de auto. Een week na het ongeval werd Marina opgenomen in het ziekenhuis.

Na de aanrijding belandde Marina in een rolstoel en begon een juridisch gevecht dat tot op de dag van vandaag duurt. De verzekeraar beweert dat er geen causaal verband is tussen haar invaliditeit en het ongeluk. Marina beweert van wel.

De conclusies spreken elkaar dus tegen: volgens de deskundigen van de verzekeraar had het slachtoffer al medische problemen voor het ongeval en zijn de problemen nu vooral psychisch. Volgens de behandelend artsen van Marina is er wel een verband.

‘Ik ben nu terug bij af’

Marina heeft de afgelopen 18 jaar inmiddels tientallen deskundigen gezien maar een oplossing is nog niet in zicht. Nadat een psychiater,die door de rechter is aangewezen, concludeert dat er voor 80 procent een verband is tussen het ongeluk en het letsel lijkt er dan eindelijk een einde te komen aan de slepende zaak. Maar de verzekeraar gaat in beroep. Een andere rechter heeft besloten dat er opnieuw een onderzoek moet worden gedaan naar het causaal verband. Marina is weer terug bij af.

De Monitor zal de verzekeraar benaderen voor een reactie.

Ben je ook slachtoffer van letselschade en heb je ervaring met medische deskundigen. Meld het bij demonitor@kro-ncrv.nl

Klik voor meer info http://demonitor.ncrv.nl/letselschade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s