Nederland eeuwen lang immigratie land.

In het belang van de groeiende economie.
Geleidelijk aan mensen een verblijfvergunning geven.

Maar een vluchtelingen stroom zoals die in 2016 kan een land als Nederland niet aan. Er zijn werknemers nodig in de toekomst. Het liefs opgeleid als een Nederlander.

Maar gelooft de Nederlandse overheid dan in sprookjes. En houd de Nederlandse overheid zich zelf en daarmee de vluchtelingen niet voor de gek. Dorpen in de provincie hebben misschien nog wat huur woningen beschikbaar, of vakantie parken waar vluchtelingen kunnen intrekken enz. Maar in de grote steden zal dat minder zijn.

Nederlanders uit de provincie vertrekken nog wel eens naar de grote steden. Jonge mensen die hun studie afgerond hebben. Maar de steden zitten vol. Er is voor een starter nagenoeg geen huur woning te krijgen. Of ze zijn te duur. En wil je een huis kopen kun je de hypotheek gewoon niet betalen. Banen zijn er voor Nederlandse geschoolde werknemers niet voor het oprapen.

Dus van een spontane actie kan geen sprake zijn, om te denken. Ik ga naar een van de grote steden in Nederland en regel een woning en werk. Wat kan je dan vluchtelingen bieden. En maakt de overheid niet een grote denkfout. Hebben deze vluchtelingen werk ervaring in eigenland bij bedrijven die vergelijkbaar zijn met Nederlandse. Toch lees je in de kranten dat Nederlanders bijv.(overheid) zich gaan inzetten om vluchtelingen in Nederland aan het werk te krijgen en een woning te regelen.

Een nobel streven, hulp hebben die mensen nodig. Maar toch vreemd dat Nederlanders in een positie zonder werk en mogelijk zonder huis oorzaak economische problemen niet of nauwelijks geholpen worden. En niet te vergeten dakloze, die blijven in Nederland op de straat slapen.

Ook worden Nederlanders in het buitenland nooit geholpen door de Nederlandse ambassade. Die zeggen, ”we kunnen niets doen”. Wel worden geholpen,- Mensen van buitenlandse afkomst met een Nederlands paspoort.

Andere landen in Europa, bijvoorbeeld Engeland of Zweden zitten de ambassades buiten de landgrenzen er bovenop als een landgenoot hulp nodig heeft. De Nederlandse overheid bied wel hulp aan mensen die niet oorspronkelijk van Nederlandse afkomst zijn. Boeven en moordenaars worden beschermt slachtoffer en klokkenluiders worden aan hun lot over gelaten Bron:ODBned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s