ODBned: Dodenherdenking hypocriet of niet.

damDe Dam Amsterdam dodenherdenking 4mei

Er is onlangs een kleine commotie ontstaan omdat een groepje mensen niet meer willen herdenken. Omdat ze het hypocriet vinden. Dat is geplaatst op Twitter en Facebook.

Ik denk dat het niet juist is. Om niet mensen te herdenken die slachtoffer van de agressor en verraders zijn geworden.

Herdenken,- dan spreken we over soldaten,- verzetsstrijders,- mensen die mensen geholpen hebben tegen de agressor. (Verder is mogelijk dat ik mensen niet heb genoemd die heldhaftige daden hebben gepleegd.) Mijn excuses daarvoor.

 

“Stil staan voor wie de daders waren.”

En vooral stilstaan over het feit wat de agressor en verraders, de miljoenen joodse en andere mensen hebben aangedaan. Namelijk vermoord in de vernietigingskampen. We moeten dan ook al die misdadigers melden die verantwoordelijk zijn voor hun misdaden anders is het hypocriet.

We spreken over mensen die de Nazi’s wilden uit roeien. Wat hypocriet is,- dat er nooit word stil gestaan bij wie daar nu verantwoordelijk voor is. Ja Duitsland dat is wat er bij de Nederlanders meteen naar boven komt. Ja wijzen naar de Duitsers zij hebben……

Er waren concentratiekampen in: Vught, Westerbork, Amersfoort en Ommen. Het waren vooral doorgangskampen. Hier werden homoseksuelen, zigeuners en antinazi’s maar vooral Joden die tijdens razzia’s in grote steden waren opgepakt verzameld, om later per trein afgevoerd te worden naar kampen in Duitsland en Polen.

ODBned heeft in het verleden al eens eerder en artikel geschreven over foute Nederlanders en herdenken op 4mei. En niemand die reageerde. Dat is hypocriet. Ja als je de waarheid zegt in Nederland gaat je kop er meteen af. Als je fouten acties meld gaat je kop eraf. Dat is typisch de Nederlandse mentaliteit. En als je daarover schrijft moeten ze daar niets van weten. Dat is Nederland ten top.

Maar zoiets vreselijks  als de Tweede wereld oorlog is geweest. Van wat er allemaal is gebeurd. Is het toch vreemd dat zoveel generatie na de tweede wereld oorlog. Nooit eens iemand zegt, “de Nederlanders waren daar verantwoordelijk voor”. Voor al die transporten.

Voor al het verraders werk dat ze deden tegen de goede Nederlanders. Die mensen in doodsnood hielpen, met gevaar voor eigen leven. En natuurlijk de verzetsstrijders. lang geleden als jongetje stelde ik wel eens vragen aan mijn ouders en andere volwassen mensen over de tweede wereld oorlog. Daar praten we niet over. Kreeg je als antwoord op mijn vragen. Dat is toch raar!

Het is hypocriet als je daar niet bij stil staat, hoe fout ook Nederland is geweest. Steek nu eens de hand in eigenboezem. En niet je kop in het zand. En zeg nu ook eens tijdens de herdenking dat Nederland zo fout was als het maar kon. Zowel de Overheid als burgers. Voor, ‘tijdens’ en na de tweede wereld oorlog. Als we willen leren van waar de mensheid toe in staat is, namelijk het uitroeien van andere mensen.

 Als we willen leren van waar de mensheid toe in staat is, namelijk het uitroeien van andere mensen. Had Nederland na de tweede wereld oorlog zijn geschiedenis boekjes voor de scholen moeten aanpassen.

Had Nederland na de tweede wereld oorlog zijn geschiedenis boekjes voor de scholen moeten aanpassen.  Over de tweede wereld oorlog  en wat er in Indonesië toetertijd is gebeurd moeten omschrijven wie daar verantwoordelijk voor is, voor al die oorlogsdoden. Dan ben je als Nederlander meer bewuster over wat er is gebeurd.

Want oorlog is van alle tijden en heden. De mens is een zeer gevaarlijk wezen. En is instaat hele volkeren uit te roeien. Zal het ooit ophouden het afslachten van volkeren. Zal er ooit nog eens een beschaving ontwikkelen bij de nieuwe mens?

Anno 2016

De primitieve mens herdenken slachtingen van de primitieve.

Herdenken is goed! Maar men moet zich nu “wij de primitieve” anno 2016 vooral bezig houden met de wortel van het kwaad!
Bron:Odbned.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s