OM-topman Vincent L. verdacht van ontucht met tiener.

images (1) vvvvvvllllllll

OM-topman Vincent L. verdacht van ontucht met tiener.

Vincent L. is sinds mei vorig jaar de tweede man bij het Functioneel Parket in Amsterdam. Die afdeling van het Openbaar Ministerie houdt zich bezig met het afpakken van geld van criminelen en de strijd tegen fraude. Sinds 2008 was L. officier van justitie en hét gezicht van de aanpak van zware fraudeurs.
Het OM maakte vandaag bekend dat ‘een hoge leidinggevende’ woensdag is geschorst vanwege ontucht. Bronnen bevestigen aan deze krant dat het gaat om Vincent L., die in het verleden bestuurslid was bij de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. L. is getrouwd en woont met zijn echtgenoot in Amstelveen.

Strafrechtelijk onderzoek
De aanklager zou hebben betaald voor seks met een minderjarige. Het slachtoffer is een jongen van ongeveer 16 jaar oud. Wanneer dit misbruik plaatsvond, is onbekend. De topambtenaar is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het OM in Amsterdam. L. blijft geschorst tot duidelijk is of hij wel of niet zal worden vervolgd.

Dat juist een topman van het OM nu wordt verdacht van ontucht is opmerkelijk. Justitie maakt de laatste jaren actief jacht op mannen die betalen voor seks met een minderjarige. Zo eiste het OM hoge celstraffen in de Valkenburgse zedenzaak, waarin een 16-jarig meisje werd gedwongen tot seks met tientallen mannen. ,,Deze zaken moeten ook een preventieve werking hebben”, zei advocaat-generaal Hans Pieters van het OM over de Valkenburgse zedenzaak. In de periode 2012-2015 werd bij het OM geen enkele medewerker geschorst voor een zedendelict. Wel werden in die periode 117 OM’ers berispt of ontslagen nadat ze de fout in gingen door te frauderen, te stelen, gevoelige informatie te lekken of dronken op een zitting te verschijnen.

Demmink
Dit nieuwe ontuchtschandaal doet denken aan de verdenkingen aan het adres van Joris Demmink. Al in 1998 deed de Rijksrecherche in het geheim onderzoek naar misbruik door hoofdofficieren van justitie in het Amsterdamse jongensprostitutiecircuit. Het zogenaamde Rolodex-onderzoek stierf een vroegtijdige dood toen bleek dat de verdachten van het onderzoek op de hoogte waren. Verschillende rechercheurs verklaarden later in getuigenverhoren onder ede dat ook voormalig justitietopman Joris Demmink werd onderzocht in het Rolodex-onderzoek.

Demmink wordt al jarenlang in verband gebracht met kindermisbruik. Toen het AD in 2012 schreef dat hij in de jaren ‘80 contacten had met een Haagse kinderpooier, spande de justitietopman een rechtszaak aan wegens smaad. Die zaak verloor hij.

Artikel 12-procedure
Twee Turkse mannen die zeggen midden jaren negentig door Demmink te zijn misbruikt, hebben via een artikel 12-procedure vervolging door het Openbaar Ministerie afgedwongen. Dat nieuwe onderzoek zit al maanden op een dood spoor, omdat Turkije niet zou meewerken. Op 30 juni buigt het Hof zich over de vraag of het OM het onderzoek terzijde mag leggen, of dat Demmink toch vervolgd moet worden.

Aanklager Vincent L. zit vast in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek, bevestigt een woordvoerder van het OM. Hij zou vandaag zijn verhoord. BronAD

Advertenties

2 gedachtes over “OM-topman Vincent L. verdacht van ontucht met tiener.

  1. Nederland is reeds verder gezakt dan een Bananen Republiek. De Nederlandse regering wil al vanaf 1945 en wel eerder, zich voordoen als een beschaafd land. Met het weg laten van vroegere gebeurtenissen VOC-Indonesie-Zuid Afrika-Suriname 2de Wereld Oorlog. Mijn generatie van na de 2de wereld oorlog heeft op school nooit iets mee gekregen over die Nederlandse geschiedenis. Ze hebben nooit op tijd erkend dat men verantwoordelijk is geweest wat er in het verleden heeft afgespeeld. Zins kort, en niet op eigen initiatief van de Nederlandse regering maar via de rechtsgang hebben een paar mensen uit verre landen hun zaak gewonnen tegen de Nederlandse staat. Nederland zijn tegen bananen republieken en veroordelen dictators, onder andere kort geleden nog Turkije. Maar doen wel duistere zaken met Thailand om een Nederlander daar achter de tralies te krijgen, wat al reeds gebeurd is. Wat Nederland wel doet is laten zien aan de wereld. Dat men een van Turkse afkomst in Nederland wonende persoon met een beetje bekendheid. In de problemen geraakt met Turkije. Er alles aan doet om die terug naar Nederland te krijgen. Hoe hypocriet kun je zijn als Staat. Die van Turkse komaf beschermt. En een Nederlander van Nederlandse afkomst verraad. Klik op Klik op https://onrecht.wordpress.com/2016/09/13/is-het-OM-is-een-witte-boorden-club-die-levens-bewust-vernietigd/

  2. Hoe is het mogelijk, dat justitie nog steeds ongestraft blunder op blunder kàn en màg stapelen.
    Justitie, het departement dat o.a. belast is met rechtshandhaving en waarheidsvinding en waar integriteit héél ver is te zoeken. Ook een departement, waar leugen, bedrog en rechtsongelijkheid nog steeds straffeloos hoogtij kunnen en mogen vieren. Dat geldt ook voor haar verschillende pedofiele topambtenaren, die zich daar kennelijk onaantastbaar wanen! Datr alles binnen een departement dat te arrogant is, om correct met de belastingbetaler te communiceren en de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur dus stelselmatig “aan haar laarzen lapt”!
    Dankzij deze ambtelijke “kneuzen” zakt ons(!) land wèl steeds verder af naar het nivo van bananenrepubliek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s