G7: bescherm het klimaatakkoord!

AVAAZ

Over een paar dagen kan Trump de VS terugtrekken uit het klimaatakkoord! Om het akkoord te redden moeten we ervoor te zorgen dat zes machtige landen hem tegenhouden. Klik om ze op te roepen Parijs te beschermen en deel met iedereen:
TEKEN DE PETITIE

Beste vrienden,

Over een paar dagen kan Trump de VS terugtrekken uit het klimaatakkoord! Om het akkoord te redden moeten we ervoor te zorgen dat zes machtige landen hem tegenhouden.

De VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Groot-Brittannië komen binnenkort samen op hun jaarlijkse G7-top. De laatste zes hebben toegezegd Parijs te zullen beschermen, maar je weet nooit wat Trump in achterkamertjes gaat bekokstoven en of ze daarvoor zullen vallen.

Het klimaatakkoord is ons akkoord; getekend door 197 landen. We kunnen niet toestaan dat Trump het de nek omdraait. Klik hieronder om de G7-leiders op te roepen het akkoord te beschermen –wat er ook gebeurt. En deel met iedereen:

G7: doe wat burgers willen en bescherm Parijs, wat er ook gebeurt!

KLIK OP https://secure.avaaz.org/campaign/nl/g7_keep_paris_alive_loc/?beGnVkb&v=92674&cl=12562309495&_checksum=e832d13fe49a604b50f0c2f8dfc7d00cc2d6866f04094c7b8b7dd2d162b91d0f

Nieuwe onderzoeksdata laten zien dat de aarde nog sneller opwarmt dan gedacht werd ten tijde van de klimaattop in Parijs. We moeten klimaatactie sneller opvoeren en geen tijd verspillen aan Trumps onwetendheid en liefde voor fossiele brandstoffen.

Duitsland, Italië en Frankrijk hebben aangegeven zich te zullen blijven inzetten voor klimaatactie. Maar er komen verontrustende berichten naar buiten over de Canadese minister-president Trudeau en de Brite premier May; zij zouden zomaar eens kunnen zwichten voor Trump. Daarom is het cruciaal dat wij nu druk zetten op de G7: ze moeten verder met het akkoord, met of zonder de VS, en ervoor zorgen dat er consequenties zijn als Trump de VS terugtrekt.

Als wij deze oproep enorm groot maken en ervoor zorgen dat G7-leiders de druk op hun schouders voelen is de kans groot dat ze meer klimaatambitie laten zien. Samen laten we Trump en andere fans van fossiele brandstoffen zien dat wij niet toestaan dat zij een einde maken aan het klimaatakkoord, want de wereld moet #VerderMetKlimaat.

G7: doe wat burgers willen en bescherm Parijs, wat er ook gebeurt!
Wat staat er op het spel? Alles dat we liefhebben. Onze beweging heeft zich jarenlang ingezet voor klimaat en natuur, nu dreigt Trump alles ongedaan te maken. Als we hem willen tegenhouden moeten we allemaal meedoen. Dus laten we samen — vanuit alle hoeken van de wereld — opstaan om de toekomst van onze planeet te beschermen.

Met hoop en vastberadenheid,
Alice, Iain, Marigona, Nick, Fatima en het hele Avaaz-team

MEER INFORMATIE

Witte Huis beslist voor eind mei over klimaatakkoord Parijs (De Standaard)
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170330_02809124

G7-landen bereiken geen overeenstemming over klimaatverklaring (Nu.nl)
http://www.nu.nl/klimaat/4609503/g7-landen-bereiken-geen-overeenstemming-klimaatverklaring.html

IN HET ENGELS

White House Leaning Toward Exiting Paris Agreement By Next Week, Sources Say (HuffPost)
http://www.huffingtonpost.com/entry/paris-agreement_us_5908f524e4b05c397683d404

G7 climate change delay blamed on US (FT)
https://www.ft.com/content/1edb61dd-cbbe-380f-964e-b3b165b367fe

The Pruitt Emails: E.P.A. Chief Was Arm in Arm With Industry (NYTimes)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s