Oud-burgemeester Verver moet woonboerderij uit.

Stadskantoor, Stadserf 1
Wilma Verver rechts op de foto

Wilma Verver, de oud-burgemeester van Schiedam, moet haar woonboerderij in Voorst komende maandag verlaten. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.

Verver werd vorig jaar failliet verklaard. Begin april zegde de curator de huur van de woning per aanstaande maandag op. De familie stapte naar de rechter maar die besliste dat de curator rechtmatig heeft gehandeld.

Het huurcontract werd beëindigd omdat ‘het faillissement wordt gefrustreerd en het risico bestaat dat de schulden verder oplopen’. De familie heeft een schuld van bijna 3 miljoen euro. Officieel moet de familie rondkomen van 1400 euro per maand, terwijl de huur van de woning in Voorst veel hoger ligt.

Wilma Verver was namens de VVD van 2006 tot 2011 burgemeester van Schiedam. Na berichtgeving over vermeend machtsmisbruik schakelde de gemeenteraad het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) in. Verver stapte nog voor de uitkomst van het onderzoeksrapport op.

Advertenties

3 gedachtes over “Oud-burgemeester Verver moet woonboerderij uit.

  1. Nog steeds geldt hier: waar rook is, is ook vuur!
    Te vaak moeten we ook vaststellen, dat wij in ons land niet integere bestuurders tegenkomen. Te vaak worden deze, niet-integere bestuurders, ondanks hun bekend zijnde verleden, toch weer in onze “old fellows” cultuur toch weer in sleutelposities benoemd.
    Ook geldt hier hier nog steeds: eens een dief = altijd een dief!

  2. Verver was ook burgemeester in Voorschoten. Haar VVD voorganger is maar naar het Italië van Berlusconi gegaan.
    Verver voelt nu ook eens persoonlijk hoe het is om gedeporteerd te worden. Alleen in dit geval is het rechtmatig, in mijn geval niet. Ik heb Verver om eerherstel gevraagd. Aangezien ik naar B&W geschreven ,heeft zij zelf maar terug geschreven dat het veel te lang geleden was geweest. Omdat ik “wanbetaler zou zijn geweest ,terwijl Ginjaar Zoutendijk, Nijpels ,Korthals Altes etc uit de wind gehouden moesten worden, en er wisselgeld werd gecreërd.
    Loontje komt om haar boontje ,terwijl eerherstel/excuses nooit zijn gekomen omdat de Kroon niet zo veel opheeft met klokkenluiders (die toch de huidige verzetsmensen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.