Avaaz: 1,5 miljoen dieren levend verbrand!

Beste vrienden in Nederland,

Afgelopen weekend werden in Woudenberg 80.000 kippen levend verbrand. De meest recente in een reeks stalbranden in de intensieve veehouderij — binnen 10 jaar vonden bijna 1,5 miljoen dieren deze verschrikkelijke dood!

In 2014 scherpte de overheid de brandveiligheidsvoorschriften aan voor nieuw te bouwen stallen, maar voor bestaande stallen zijn deze hetzelfde als voor fabrieken voor toiletpapier! Dieren kunnen zich hier niet over uitspreken, maar wij kunnen dat wel! Laten we samen in de bres springen voor deze dieren en ervoor zorgen dat de brandveiligheid voor ALLE STALLEN verbeterd wordt!

Sluit je nu aan bij de oproep aan staatssecretaris Martijn van Dam, zodat geen enkel dier nog levend hoeft te verbranden:

Klik om de stalbranden te stoppen!

https://secure.avaaz.org/nl/stop_de_stalbranden/?ceGnVkb

Stallen zijn brandgevaarlijk: dieren produceren brandbaar stof en de gassen in mest kunnen kortsluiting veroorzaken — de meest voorkomende oorzaak van stalbranden. In sommige stallen is niet eens toegang tot bluswater, wat het onnodig moeilijk maakt een brand te bestrijden.

 

Goede bluswatervoorzieningen, brandwerende muren, rookmelders en sprinklers kunnen de brandveiligheid enorm vergroten. De brandweer steunt deze maatregelen — roep daarom staatssecretaris Van Dam op om ze NU in te voeren voor alle stallen die voor 2014 zijn gebouwd:

Klik om de stalbranden te stoppen!
Onze Nederlandse Avaaz-gemeenschap is keer op keer opgestaan om dierenrechten te beschermen — van orang-oetans in Azië tot olifanten in Afrika. Maar we geven evenveel om onze “eigen” kippen, varkens, koeien en andere boerderijdieren. Laten we massaal opstaan om ze te verdedigen en een einde te maken aan stalbranden.

Met hoop en vastberadenheid,

Anneke, Lisa, Caroline en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Stalbrand kost 80.000 kippen het leven (Nieuwe Oogst)
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2017/06/16/stalbrand-kost-80000-kippen-het-leven

Stalbrand (Wakker Dier)
https://www.wakkerdier.nl/de-vee-industrie/stal-brand

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s