OM verdedigd Demmink.

demmink

Voormalig topambtenaar Joris Demmink moet door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk worden vervolgd op verdenking van verkrachting van twee Turkse jongens. Dat besloot het gerechtshof in Arnhem in 2014. Demmink was tot 1 november 2012 secretaris-generaal (de hoogste ambtenaar) van het Ministerie van (Veiligheid en) Justitie.

Deze beslissing van het gerechtshof maakt duidelijk dat het hof geen vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie over het onderzoek.

De belastende verklaringen door twee 2 Turkse mannen in het verleden. Zijn in het begin nooit opgepakt door het OM en door de rechtbank. In 2014 verandert de houding van de rechtsgang. Het gerechtshof te Arnhem eiste dat voormalig topambtenaar Joris Demmink. Door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk vervolgd moet worden. Op verdenking van verkrachting van twee Turkse jongens.

Demmink.
Na zijn pensionering mag hij strafrechtelijk vervolgd worden.

Dat was een zeer interessante ontwikkeling in deze zaak. Het OM kreeg de opdracht de zaak tot op de bodem uit te zoeken in Nederland en Turkije. Diep gaande onderzoeken.

Het Openbaar Ministerie de (slager) die de opdracht krijgt van het hof. Zijn eigen vlees dat verdacht word giftig te zijn te keuren! Hoe doe je dat?

Het OM roept al jaren als advocaat ter verdediging van zijn hoogste baas Demmink. Dat er geen belastend bewijs is tegen hun baas secretaris generaal van het Ministerie van (Veiligheid en) Justitie. Maar hebben de feiten nooit op een rij gezet waarom er geen bewijs is.

Het feit dat het OM al jaren het onderzoek? frustreerde. Werkte in het voordeel van het OM, dus Demmink. Namelijk het bewijs materiaal waar het allemaal om te doen is. Het OM die als advocaat van Demmink bewust geen onderzoek in Turkije heeft gestart. Met doel om net zolang te wachten dat Turkije de zaak zou gaan sluiten wegens verjaring.

Het geroeptoeter van het Openbaar Ministerie voorgaande jaren. Wat je kon lezen in kranten en interviews op tv. En zelfs naar de  rechtbank toe. Om over de onschuld van Demmink  te pleitte was uitgewerkt.

Ondanks het gerechtshof nu een diepgaand onderzoek eiste. Heeft het OM de advocaat van Demmink.  Bereikt dat het mogelijk bewijs tegen de ex baas van het OM in Turkije verjaard is verklaard.

De vraag is nu waarom het OM Demmink blijft beschermen. Ook na zijn pensionering. Dat geeft het sterke vermoeden dat er meer aan de hand is?

De recente ontwikkelingen over het onderzoek.
Het OM verteld de burger eigenlijk hiermee. Dat ze minachtend zijn tegen over de slachtoffers en het gerechtshof.

Het OM de advocaat van Demmink verkracht de rechtstaat. Wat beslist het gerechtshof.

Het OM die deze beschuldigingen op hun manier zo hebben gefrustreerd. Dat het bewijs niet meer boven tafel kan komen door verjaring. Geeft zeker aan dat er wel degelijk bewijs tegen Demmink is. Gezien het feit van het verjaring plan van het OM de advocaat van Demmink.

Het OM heeft hierdoor dus geen gehoor gegeven aan het gerechtshof. Dit is het verkrachten van de rechtstaat en de vraag is wat het gerechtshof gaat beslissen.
Word dit een historische uitspraak van het gerechtshof tegen het OM.

Gaat het hof een neutrale onderzoeksrechter in zetten. Om in ieder geval de Turkse overheid er van te overtuigen. Dat de eventuele bewijzen tegen Demmink naar Nederland moeten. Om de zaak af te ronden die 2 Turkse mannen hebben aangespannen. Tegen de vervroegt gepensioneerde secretaris-generaal van het Ministerie van (Veiligheid en) Justitie. Bron:ODBned

Waarom heeft de regering nooit besloten om een onafhankelijk onderzoek te starten. En totaal buiten het Openbaar Ministerie om te gaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s