Avaaz medewerker Özlemin in Turkije gearresteerd zonder officiële aanklacht. Vrijheid voor Özlem!

Avaaz-medewerker Özlem wordt in Turkije vastgehouden zonder officiële aanklacht.

Klik hier: https://secure.avaaz.org/nl/free_ozlem_loc/?beGnVkb&v=95526&cl=12863236175&_checksum=fa0147c4231ff474719c57f8b6257c92bc343b33e372f495e46ff967667f5502

Beste vrienden,

Avaaz-medewerker Özlem is gearresteerd in Turkije. Maar samen kunnen we haar vrij krijgen!

Özlem is zonder proces vastgezet nadat ze een bijeenkomst van mensenrechtenactivisten bijwoonde.

Voor de Turkse overheid is ze een van de vele slachtoffers van de zuivering van de publieke sector. Ze weten waarschijnlijk niet eens wie ze is.

Maar als wij er samen voor zorgen dat deze petitie overal ter wereld ondertekend wordt en als wij de media gebruiken om Özlem beroemd te maken, dan kan dit het hoofdpijndossier worden dat een overheid in politieke crisis er echt niet bij kan hebben.

Onze petitie wordt volgende week afgeleverd bij de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken — vlak voor een belangrijke vergadering met Turkije. Voeg dus snel jouw naam toe en vecht mee voor Özlem’s vrijlating:

Klik hier en vecht mee voor Özlems vrijlating

In Turkije worden duizenden mensen gearresteerd en ontslagen, enkel en alleen omdat ze het regime van President Erdogan niet steunen. Özlem is verstrikt geraakt in dit net, met negen andere Turkse mensenrechtenactivisten, maar voor de overheid heeft ze geen prioriteit. Het laatste wat Erdogan nodig heeft is een diplomatieke rel rondom een vrouw waar hij waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft.

Maar voor ons is Özlem ontzettend belangrijk. Ze werkt voor ons omdat ze de normen en waarden van de Avaaz-gemeenschap deelt, en zet zich al jaren in voor een wereld waarin niemand bang hoeft te zijn gearresteerd te worden vanwege inzet voor vrede, veiligheid, gerechtigheid en mensenrechten. Ze heeft honderden Avaaz-campagnes tot leven gebracht voor Turkse Avaazers.

Nu wordt ze vastgehouden onder dreiging van een belachelijke aanklacht: gewapend terrorisme. De enige wapens waar Özlem mee in aanraking is gekomen zijn het traangas en de wapenstokken die TEGEN HAAR gebruikt werden terwijl ze opstond voor mensenrechten.

Nu wordt het tijd dat wij opstaan voor haar, en voor de andere arrestanten. Als een miljoen van ons de petitie hebben ondertekend leveren wij deze rechtstreeks af bij de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken — vlak voor de belangrijke vergadering van volgende week. Vecht mee voor Özlem’s vrijlating:

Klik hier en vecht mee voor Özlems vrijlating

Onze gemeenschap heeft zich keer op keer ingezet voor de vrijheid van mensenrechtenactivisten. Van Saudi-Arabië tot Marokko en van Canada tot Indonesië. Dit raakt aan het hart van onze gemeenschap. Nu is een van onze eigen activisten in zwaar water geraakt — en heeft ze onze steun nodig. Laten we meer dan ooit laten zien waar deze gemeenschap toe en staat is — voor Özlem en haar vrienden.

Met hoopvolle groet,

Danny, Alex, Marigona, Luca, Emma en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:
Turkse autoriteiten arresteren mensenrechtenactivisten tijdens workshop (Global Voices)
https://nl.globalvoices.org/2017/07/turkse-autoriteiten-arresteren-mensenrechtenactivisten-tijdens-workshop/

Hivos: Arrestaties Turkije zijn een vorm van intimidatie (Trouw) https://www.trouw.nl/democratie/hivos-arrestaties-turkije-zijn-een-vorm-van-intimidatie~ae904bde/

In het Engels:

Turkey detains 10 at human rights meeting, U.S., EU concerned (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-turkey-security-detentions-idUSKBN19R0E6

Turkey crackdown: Rights groups outraged by latest arrests (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-europe-40532742

Rights defenders ‘must not be silenced,’ says UN office, urging Turkey to release activists (UN)
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=57134#.WWUqKNPyuqA

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.