ODBned: Nieuwe baan voor Ronald Plasterk.

plasterk

Oud minister van buitenlandse zaken inmiddels 60 jaar heeft een nieuwe baan gevonden. Ronald Plasterk is zijn naam. Geweldig voor deze man dat hij een nieuwe baan heeft. Toch zal het een wrange bijsmaak hebben voor vele werknemers in het land. Want op 60 jarige leeftijd een baan krijgen als baanzoekende? Na honderden sollicitatie brieven te hebben verzonden is de kans op werk zo goed als nul.

Maar het niet aannemen van personeel eindigt niet alleen bij 60 jaar of ouder. Maar begint vaak genoeg bij sollicitanten die de dertig jaar ruim gepasseerd zijn. Het is geen prettig gevoel als je leest dat een ex minister op hoger leeftijd zonder moeite een baan aangeboden krijgt.

Terwijl dit een enorm groot probleem voor werknemers is om aangenomen te worden bij een bedrijf. Het probleem van niet aangenomen worden speelt al ruim 15 jaar. Het excuus van de werkgevers tegenover de werknemer is in de loop van de jaren toegenomen. Want je bent te duur, te oud, enz, wij zijn een moderne onderneming wij zoeken daarom jonge werknemers. Dat word soms medegedeeld. De vele brieven die verstuurd zijn worden in de meeste gevallen niet beantwoord.

De gevolgen voor oudere werknemers is catastrofaal te noemen. Want na korte tijd van werkloos zijn. Raak je alles wat je heb opgebouw kwijt bijvoorbeeld je huis. Je leven stort in. Dit systeem moet onder de hamer. Dit is onmenselijk en niet motiverend voor de nieuwe generatie. Met de gedachte dat ze op een bepaalde leeftijd afgeserveerd worden. En daardoor alles kwijt raken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.