Poch door het oog van de naald?

 
poch

Maar wat graag wil de Argentijnse rechtbank de barbaren onder de junta van Jorge Rafael Videla 1976 tot 1981 gevangenis straf opleggen. Daar zullen ze tot op de dag van vandaag in geslaagd zijn. Maar een daarvan is de dans ontsprongen. Poch die zeer schokkende verhalen vertelde aan zijn collega dat hij piloot was van de Junta.

En in die tijd vliegtuigen vol met gedrogeerde vijanden uit het vliegtuig gooide boven de oceaan. Als hij zulke feiten opbiecht dan moet je daar iets mee. Heeft zijn collega gedacht. Hij heeft toentertijd die bekentenis naar buiten gebracht wat Poch allemaal verteld had. Begrijpelijk want dit is een zeer ernstige verklaring bekentenis.

Maar wat voor een man is die Poch nu. Toen een verklaring een bekentenis vertellen aan een collega en later alles ontkennen. Door deze verklaring is hij gevangen genomen en via Spanje. later uitgeleverd aan Argentinië waar hij een lange tijd in bewaring heeft gezeten. Al met al veel gedoe. De rechter heeft op 30 november 2017 beslist dat er geen genoeg bewijs was voor een veroordeling. Lucky Poch.

Heeft hij nu de waarheid gesproken over die moorden. Is hij een idioot of een leugenaar? Of is het gewoon een triest mens. Want wat haal je op je nek met zo een bekentenis. Mensen in Argentinië die hun geliefden nog steeds spoorloos zijn en nu dit allemaal opgerakeld is. Weer nodeloos lijden en hopen op een gevangenis straf voor degene die verantwoordelijk zijn voor de meer dan 10.000 vermoorden en vermisten gepleegd door de junta waar Poch voor werkte.ODBned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.