DAS rechtbijstand vertrouw er niet op. Je word slachtoffer in 2 zaken!

D.A.S. KANTOOR AMSTERDAM

DAS
De DAS
De juridische bijstand van DAS die er voor zorgde dat de problemen als maar groter werden.

Conflict met werkgever Gemeente Waterleiding was zo ernstig dat er hulp van buitenaf nodig was.

Mijn trieste ervaring met jurist van de DAS en de (schade) afwikkeling.
Hulp vragen op juridisch gebied daar kwam het op neer. Een vertrouwenspersoon sprak en adviseerde mij zo snel mogelijk opzoek te gaan naar een advocaat.

Een ernstige beschuldiging van mijn werkgever aan mijn adres gericht. Een werknemer in dienst van de gemeente Waterleidingen wat nu Waternet heet. Er ligt een negatief verleden met foute ambtenaren in lage en hoge functies ten grondslag. Hiermee heel netjes gesproken. Het waren verschillende kampen. Ambtenaren die elkaar letterlijk de das om deden. Wat jaarlijks vele tonnen zo niet een miljoen gulden alleen al de Gemeente Waterleiding kwijt was aan advocaat kosten en schade claims door conflicten.

De twee petten werknemer van P&O E Ankersmid was opzoek naar mij.

Een gesprek ging vooraf aan de ellende die daarna escaleerde.
Kort gesproken werd ik op kantoor verwacht. Ernst Ankersmid van personeelszaken kwam op mij aflopen. Ik werkte toen op het hoofdkantoor en sommeerde mij naar het kantoor van Hendriks te gaan hoofd algemeen zaken.

Onder zekere druk.
Daar boven aangekomen kwam ik in een gesprek terecht waar ik niets mee te maken wilde hebben. Er werd aan mij gevraagd of ik mee wilde helpen aan een ontslag procedure wat betrekking had op mijn baas. Waarop ik antwoorde neen. En ben weggelopen.

Niet veel later ontstond er een relletje op de gang in het hoofdkantoor waarop  ik ingezogen werd. Ik werd beschuldigd. Maar het was een leugen een valse beschuldiging. Vijf dagen later werd ik geschorst. P&O had er 5 dagen overgedaan met motivatie om de beschuldiging op papier te zetten. Ontslag zou volgen werd mij medegedeeld. De emoties liepen op.

 

Hendriks hoofd algemeen zaken wilde mijn volledige medewerking in ontslag procedure van mijn baas.

 

Omdat het voor mij uitgesloten was mee te helpen aan een ontslagprocedure  van een werknemer in dit geval mijn baas. Moest ik daar blijkbaar voor boeten.

Het werd tijd om hulp te zoeken. Ik had een DAS polis en heb toen contact opgenomen.

Dat was het moment dat de DAS rechtsbijstand verzekeringsmaatschappij in beeld kwam.

Na dat ik geschorst werd heb ik meteen contact opgenomen met hen.
Ik heb toen ik op gesprek was, op het hoofdkantoor bij die rechtsbijstand verzekering, extra benadrukt dat ik een jurist nodig heb, die gelouterd is in dit soort zaken. Omdat ik de smerige praktijken al eerder had ervaren van de directie en P&O.

Ik vroeg dus om een krachtige ervaren juridisch persoon gespecialiseerd in ambtenaren rechtsspraak (ARA) die mij zou bijstaan in de verdediging. Tegen deze beschuldiging. Die zou ik dan ook krijgen volgens de rechtsbijstandverzekering.

Dat heb ik geweten. Ik ben absoluut niet goed geholpen.

Het werk van de jurist van de DAS rechtsbijstandverzekering op het moment dat hij mij zaak verdedigd.

Het ging al meteen fout.

● Hij verzuimde onder meer het bezwaarschrift naar mijn werkgever te sturen. Het kwam niet aan op het juiste adres. Niet goed geadresseerd.
● Hij had mij niet naar het verantwoordingsgesprek alleen mogen laten gaan.
● Hij ging akkoord met het verslag van het verantwoordingsgesprek. Dit verslag klopte inhoudelijk niet.
● Hij verzuimde mijn baas en P&O mede te delen dat mijn vakantie binnenkort inging later kreeg ik daar problemen mee.
● Hij kwam ook niet met een strategisch plan en zo kan ik nog wel even doorgaan.
● Hij heeft verzuimd om voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechter toen bleek dat er niet viel te praten met de Gemeente Waterleidingen.
● Hij heeft niets met de getuigenverklaring gedaan die mij vrij pleite van de beschuldiging.

De Jurist van de D.A.S
Na het eerder genoemde incident van 15 juli 1998 is er een getuigenverklaring naar de Directeur van de Gemeente Waterleidingen Amsterdam verstuurd. In deze verklaring werd gemeld dat twee personen stonden te schreeuwen waarvan de een de ander bedreigde.

Een verklaring die mij vrijpleite van de beschuldigen.

De jurist heeft schriftelijk de directie gevraagd om deze getuigenverklaring naar hem op te sturen maar hij kreeg geen reactie. Maanden later, na veel appelleren heeft de jurist de verklaring gekregen.

Hij heeft echter niets met de verklaring gedaan.

Wel heeft hij een gesprek gehad met hoofd P&O en hoofd alg.zaken en hij rade mij aan om weer terug te keren naar mijn werkplek in de situatie van de beschuldigingen. Beschuldigingen die vals waren. Ik ben toen ogenblikkelijk gestopt met die DAS rechtsbijstandverzekering. Die jurist had al behoorlijk veel schade aangericht.

images das
D.A.S “SS” DUS NIET OPGELOST

Andere advocaat moeten aanstellen.
Die wees mij erop dat de DAS in zijn voorwaarden zegt dat client een advocaat extern kan krijgen als de zorg van de jurist voor client niet wenselijk meer is.

1: Dat heeft de DAS geweigerd.
2: DAS erkend slechte juridische bijstand.

De nieuwe advocaat wees de DAS op hun slechte bijstand. En dat heeft enkele jaren geduurd voordat zij toegaven dat de bijstand niet goed gegaan was.
Men wilde een schade vergoeding betalen die de advocaat kosten alleen al niet dekte. Het werd dus weer een strijd bij de rechtbank die ook jaren duurde. En corrupt genoeg deze rechter de DAS liet winnen. En dat terwijl DAS juristen kantoor erkende dat hun bijstand ver beneden de maat was. Bron: ODBned.

Deze dramatische ervaring op het gebied van foute rechtsbijstand die ernstige gevolgen heeft voor de client. Staat niet op zich zelf. Vele cliënten van de DAS hebben slechte juridische ervaringen.

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?t=68472

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.