ODBned: Doorpakken volksraadpleging gevaar voor regerende partijen. Maar waarom?

geen democratiePim Fortuyn zou de heersende macht hoog waarschijnlijk de das hebben omgedaan.             Hij was razend populair onder de bevolking van Nederland.

Nooit hebben we zo een persoonlijkheid gehad die de politiek in wilde gaan. Pim wilde schoonschip maken.

Thierry Baudet noemt dat nu op zijn wijze kartelvorming strippen. De heersende politieke macht was totaal overrompeld. Door het succes van Pim Fortuyn.

Het kwam dus ook wel heel erg gunstig uit, en op het juiste moment dat Pim vermoord werd.

De politieke doctrine werd hiermee door de dood van Pim niet verbroken. Alle partijen opgelucht. En kunnen verder op de manier ze al tientallen jaren hun politiek uitvoeren.

Even in het kort politieke leiders van hun partij die niet wilde en willen verwateren samensmelten in het politieke systeem. Met duidelijke andere doelstellingen wat haaks staat op het politieke systeem. Dan heb je een probleem.

! Pim Fortuyn de schrik van politiek Den-Haag niet in de politiek.

! Geert Wilders met een van de grootste partij van Nederland ondemocratisch opzij gezet.

! Thierry Baudet het referendum een heel belangrijk thema voor de FVD en zijn achterban. Afgeschaft door regerende partijen. Ondemocratisch weg gestemd.

Geen kritische vragen van journalisten aan regering over Baudet zijn ordinantie betreffende referendum invoeren.

Het is opvallend dat er geen journalisten zijn geweest die kritische vragen hebben gesteld aan de regering over het afschaffen van het referendum. Bijvoorbeeld nu de nieuwe partij FVD van Baudet en zijn achterban dit thema heel belangrijk vinden. En nu met deze plotselinge actie toch eigenlijk buiten spel is gezet met het afschaffen van het referendum. En daarmee mogelijk ook voor hun een hele serieuze tegenstander is kaltgestellt die het ver zou kunnen schoppen in de politiek. Is dat toeval of niet.

Wat is er over van de democratie in Nederland.
Het doet sterk vermoeden als je het niet eens bent met de huidige regering dat je buiten spel gezet word. Je bent vriend of vijand!

Wat zal er met de volgende verkiezingen gebeuren word de regering dan echt afgestraft. Of komen ze er weer mee weg.

Dan anno 2017 De partij (FVD) Forum voor Democratie.
Thierry Baudet Theo Hiddema 2 nieuwe politieke figuren. Die allerlei verfrissende ideeën hebben dat “ook nu weer vele mensen aanspreekt”. En in korte tijd in de buurt zijn gekomen van de gevestigde partijen met hun achterban. Dat zal even slikken zijn geweest voor de heersende politieke macht.

Want ook Baudet is een groot voorstander van een volksraadpleging. Maar hij gaat verder, hij wil een “bindend” volksraadpleging. De politiek die Baudet zijn adem in de nekken voelt is zich rot geschrokken. Namelijk de niet bindende volksraadpleging die eerder is uit gevoerd met een grote burgerlijke opkomst waarbij het volk een mening over de Oekraïne had, die de politiek niet wilde. Het was dan dit keer niet bindend dus geen paniek voor de politiek maar de uitslag zegde genoeg.

Het Oekraïne referendum dat in Nederland plaats vond over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne was een nationaal raadgevend referendum. Dat duidelijk door het volk met nee was bestempeld wat een schok was voor de heersende macht, en op een ondemocratische wijze tegen de gedachte van het volk inging met ja te zeggen want het was toch niet bindend.

Volksraadpleging plotseling niet meer geschikt om uit te voeren.

De oorzaak van het schrappen van het niet bindende referendum?
Men wil geen bindend referendum!

De partijen die voorheen een raadpleging wenste heeft op ondemocratische wijze de volksraadpleging ineens kaltgestellt. Het lijkt er sterk op dat men de volksraadpleging snel heeft geschrapt omdat men zeer verontrust zijn om de stem van de burgers en om Thierry Baudet zijn ideeën en zijn aankomende achterban. Bron ODBned.

Een gedachte over “ODBned: Doorpakken volksraadpleging gevaar voor regerende partijen. Maar waarom?

  1. Het getuigt van politieke lafheid om het voormalige “kroonjuweel” van D66 zonder volksraadpleging te willen schrappen. Dat geldt voor alle partijen en vooral voor D66. Men mag zich natuurlijk altijd afvragen, of dit inspraak-instrument nuttig is: daar is niets op tegen! Maar het is absurd dat men dit enquête-instrument wil schrappen, zonder de kiezer daarover te raadplegen.
    Waarom wordt hierover dan geen referendum gehouden?
    Alleen al het feit, dat een raadpleging als deze nog niet eens werd overwogen, dat toont al aan, dat deze regering en dit parlement de democratie doelbewust met de voeten treden door de inspraak van de kiezer op deze wijze te willen ontwijken. Dat gebeurt alleen maar zo, omdat de Haagse angsthazen het raadplegend referendum gewoon als bedreigend ervaren: ze zijn alleen te laf zijn om dat hardop te zeggen. Dat is onze democratie ten voeten uit!
    We gaan stemmen, we zien kandidaten benoemd worden, die we niet hebben gekozen en we zien keer-op-keer besluitvorming waar we niet achter staan. Daarnaast zien we aan het aantal “gesneuvelde” bewindspersonen een – niet gekozen – ambtelijke 5e colonne, die meer macht heeft, dat de politiek verantwoordelijken. Dat is nou ons krakkemikkig,”democratische” poldermodel!
    Geen wonder dat er ook nooit eens een bezem door verschillende, sterk vervuilde ministeries wordt gehaald: dat krijg je met die angsthazen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.