Elf mannen, onder wie oud-topman van justitie, vervolgd voor seks met jongen.

paleis van justitie

Onder de verdachten is ook voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L.

Elf mannen worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd op verdenking van seks tegen betaling met een minderjarige jongen. De verdachten, in de leeftijd van 38 tot 61 jaar, zouden dat onafhankelijk van elkaar hebben gedaan.
Onder hen is ook voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L., die onlangs is ontslagen.

Ouders naar politie
De mannen werden al vorig jaar aangehouden, tussen februari en eind juli. Ze zitten niet meer vast. De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van de jongen in januari 2017 verontrustende berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

Volgens een woordvoerder van het OM worden zes mannen ervan beschuldigd dat ze seks met hem hadden toen hij nog geen zestien jaar oud was en voor de andere, onder wie L., gaat het om de periode daarna.
Zitting

De topman van het OM werd geschorst nadat de verdenking aan het licht kwam en zijn dienstverband is per 1 januari officieel beëindigd.
Een datum voor een zitting bij de rechtbank is nog niet gepland, omdat de advocaten van de verdachten nog tot 1 april de tijd hebben hun onderzoeks wensen in te dienen.

2 gedachtes over “Elf mannen, onder wie oud-topman van justitie, vervolgd voor seks met jongen.

 1. Boeven vang je met boeven zo zal het gaan bij het OM maar ze zijn veel te ver door geschoten. Het is een Koninkrijkje apart met onschendbaarheid. Of is de onschendbaarheid verleden tijd geworden binnen het OM? En wie is hier verantwoordelijk voor. Al de vorige ministers speelde het spel met aantreden meteen mee met de kwade binnen het OM.

  Hun bepalen of ze in actie komen. Punt. Als je Justitie aanhaalt dan kun je beter praten over een bananen justitie. Ze werken tegenwoordig samen met Junta’s in Azië waar mensen rechten op een zeer laag pitje staat. Het is toch ongehoord als je beseft dat men samen werkt met dictaturen. Om Nederlanders als je de kranten kan geloven totaal kapot maken. En als de advocaten de waarheid spreken over hun cliënt(en) zijn ze onschuldig waarover ze beschuldigd worden.

  IK hoor daar geen enkel regeringslid over klagen. Dat Nederlanders in plaats van te beschermen! Via dictaturen meerdere malen levenslange gevangenis krijgen in Azië onder beestachtige omstandigheden. Terwijl de beschuldiging vast gelegd is op Nederlands grond gebied. Dus niet alleen Justitie maar ook de regering is op dat gebied zo fout als het maar kan.

  1 of hoeveel meer pedofielen utrechtenaars werken bij het OM?
  Nu over de pedofielen utrechtenaars binnen Justitie dat al jaren en jaren onder de aandacht is. De top Demmink en zijn schapen. Demmink heeft totale bescherming gehad van het OM en de rechtbanken en zijn opvolgers. Dat is toch wat vele mensen denken die dit drama in het verleden heeft gevolgd. Maar nu is het toch wel zeer opmerkelijk. Dat nu toch word toegegeven pedofielen in dienst te hebben gehad. Wie is de boel bij het OM aan het zuiveren. En wie heeft diegene toestemming gegeven? De nieuwe Minister?

 2. Het is treurig, om te zien en te horen dat het bij onze, beslist niet-integere(!) justitie nog steeds zo’n ongecorrigeerde puinhoop is en blijft.
  Het is een ministerie, waar ook de wettelijk geregelde Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur dag-in-en-dag-uit met de voeten worden getreden. Van behoorlijke correspondentie met dat tuig is ook al geen sprake. Brieven worden nooit direct beantwoord en er volgt ook nooit een andere actie.
  Er gebeurt structureel pas wat na inschakeling van de Nationale Ombudsman en dan zijn we al weer maanden verder.
  In 2001 rapporteerde de Nationale Ombudsman al over dat niet reageren op correspondentie en anno 2018 is er nog helemaal niets veranderd. Ons parlement gelastte destijds tot een Parlementaire Enquête naar aanleiding van de bonnetjesaffaire, omdat ons parlement door datzelfde onbetrouwbare justitie onbeschaamd werd bedrogen en vervolgens hoorden we er nooit meer iets van.
  Waar blijven die flinke parlementsleden met hun stevige uitspraken om een sterke bezem door “onze” justitiële “Augiasstal” te halen. Het is niet voor niets, dat bij dit leugenachtige ministerie met haar “5e colonne mentaliteit” keer op keer onze bewindslieden “sneuvelen”!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.