Tegoed in Nederland veilig voor Turkse onrust.

Tegoeden bij Nederlandse vestigingen van Turkse banken zijn grotendeels veilig voor de financiële onrust in Turkije. Vijf grote Turkse banken in ons land vallen onder het depositogarantiestelsel omdat ze een Nederlandse bankvergunning hebben. Daarmee zijn voor spaarders tegoeden tot maximaal 100.000 euro veilig in het geval een bank failliet gaat.

Veel Turkse Nederlanders hebben geld gespaard bij Turkse banken in Nederland. De Nederlandse vestigingen van banken Anadolubank, Credit Europe Bank, Demir-Halkbank (DHB) , Garantibank en Yapi Kredi Bank vallen onder het depositogarantiestelsel.

De maximale waarde van 100.000 euro geldt niet per rekening, maar per klant. Als die meerdere rekeningen heeft waarop in totaal meer dan 100.000 euro staat, wordt toch maximaal dat bedrag terugbetaald.

Reactie 1

Depositogarantiestelsel is een fragiele bescherming voor spaarders en beleggers!!

Journalisten schrijven over veiligheid van uw gedeponeerde geld bij een bank. Ik zeg als antwoord daarop. Depositogarantiestelsel is geen garantie!! wat deze journalist beweerd. Wilt u meer lezen of reageren.

Reageer op de reactie.

Een gedachte over “Tegoed in Nederland veilig voor Turkse onrust.

  1. Journalisten schrijven over veiligheid van uw gedeponeerde geld bij een bank. Ik zeg als antwoord daarop. Depositogarantiestelsel is geen garantie!! wat deze journalist beweerd.

    Adviseurs “sparen en beleggen” hebben blijkbaar er geen belang bij, om dit onder de aandacht te brengen van beleggers. Om dit fragiele garantie stelsel in het belang van de beleggers aan te passen. Zodat iedereen die in aanmerking komt voor een geld terug regeling ook daadwerkelijk die garantie krijgt!!
    Want zoals het nu is geregeld, (blijkt uit het bericht) lijkt het op willekeur, die betalen we wel, en hun niet.

    Als er een zeer ernstige pejoratieve situatie ontstaat bijvoorbeeld een beurskrach. Wat dan?

    Voor Nederlanders die 100.000 euro op de bank hebben staan. En denken dat ze dat geld terug krijgen als een bank failliet gaat. Als je goed leest wat het Depositogarantiestelsel meld. Ben je helemaal niet zeker dat je geld terug krijgt. Dus veilig is het niet. Althans niet voor iedereen! Juridisch gezien heb je geen poot om op te staan. Als ze jou financiele eigendom niet terug storten op je rekening. Het is namelijk gemeld, en het is verbazend te noemen dat niemand die spaart of iets ander met zijn geld doet dit niet aanvecht of bekend maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.